Vylepšete své dobroty a vařte jako profesionál. Otestovali jsme pro vás tekuté koření od Podravky
19. 5. 2022 Tipy a triky
Znáte ten pocit, kdy strávíte spoustu času v kuchyni a těšíte se, jak rodinu nebo kamarády překvapíte nějakou kulinářskou novinkou, anebo naopak osvědčenou specialitou? Ale prostě to pořád není ono! Vyzkoušeli jsme pro vás v redakci tekuté koření Podravka Natur, díky kterému budou vaše jídla dokonalá.
Tekuté koření od Podravky se může pochlubit bohatou a silnou chutí, která vylepší polévky, omáčky, masitá i zeleninová jídla, ale třeba i rybu nebo salát. Právě ryby a masa v tekutém koření od Podravky můžete i marinovat. Velkým plusem je, že neobsahuje žádná éčka ani glutamát sodný. Chuť jídla vylepšuje zejména díky libečku a mořské soli.
Každý si dochutí podle svého
Podravku Natur – tekuté koření, testovala Jana. Její rodina miluje vývary, proto se Jana rozhodla vyzkoušet kuřecí. Použila svůj osvědčený recept – půl kila kuřecích hřbetů, lžičku soli, cibuli, stroužek česneku, pět kuliček pepře, polévkovou zeleninu – tedy mrkev, celer, petržel a pórek, přidala libeček a jednu lžíci tekutého koření od Podravky.
Dvě hodiny vařila maso s cibulí, česnekem, pepřem, libečkem, solí a tekutým kořením, zeleninu na kostičky přidala až do hotového vývaru, do kterého nakonec obrala maso z hřbetů a povařila do změknutí zeleniny.
Doma milují v polévce hodně těstovin, proto je důležité, aby byla její chuť výrazná. „Což se nám s tekutým kořením od Podravky opravdu povedlo. Za nás mohu doporučit. Podravka Natur si nás získala i tím, že neobsahuje žádná éčka ani glutamát. Navíc si každý sám, dle své chuti, může dochutit polévku i na stole,“ pochvaluje si Jana.
Vzpomínky na babičku
S tekutým kořením vyzkoušel své dovednosti v kuchyni i Kamil. Ten ho má navíc spojené s babičkou, která vždy tekuté koření velmi ráda používala a on dodnes na její speciality vzpomíná.
Rád se proto do testování pustil a vyzkoušel tekuté koření od Podravky pro svou první letošní grilovačku, konkrétně ho přidal do marinády, ve které naložil půl kila krůtího. Kromě dvou lžic tekutého koření do ní přidal ještě tři lžíce plnotučné hořčice, dva stroužky česneku, chilli papričku, dvě lžíce sušené cibule a dvě lžíce oleje, ideálně olivového.
Maso Kamil omyl, naporcoval na plátky zhruba dva centimetry vysoké a promíchal v marinádě. Česnek v ní byl utřený a paprička nakrájená na drobno. Maso nechal naložené dvě hodiny v chladu.
„Ugrilované maso díky tekutému koření získalo šmak a určitě ho rád znovu využiji při dalších grilovačkách. Navíc má příjemné aroma, a mám pocit, že z něj není cítit nic umělého, tak jako u jiných dochucovadel,“ je spokojený Kamil, v jehož kuchyni si tekuté koření Podravka Natur zcela jistě najde místo. „Hojně ho nadále využívám k dochucení mnoha druhů polévek, které si bez něj zdaleka tak dobře nevychutnám.“
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Japonské sushi a hry: Co jedí sportovci v Tokiu na letošní olympiádě a co naopak jíst nesmějí?
Největší sportovní událost roku, olympijské hry v… Číst více
Nejlepší podzimní polévka, která ani polévkou není. Seznamte se s japonským ramen
Představíte si při zmínce o japonské kuchyni jen… Číst více
Tlusté japonské nudle udon: Skvěle nasáknou chuť vývaru nebo omáčky, ale nepsaným zákonem je, že je musíme srkat
V asijské kuchyni se nepoužívají pouze rýžové… Číst více
Jaké jsou nejznámější druhy nudlí v asijských pokrmech a jak je připravit, aby chutnaly stejně dobře jako v asijském bistru? Poradíme, jak se v nich vyznat
Asijské nudle se vyrábějí z různých druhů surovin a mouky. Každý druh má jiné vlastnosti a jinak se vaří. V asijské kuchyni je velmi důležitá… Číst více
Den smažených krevet
Maso krevet obsahuje velké množství vitamínů a kyselinu listovou, spoustu minerálů a bílkovin. Proto jsou krevety považovány za dietní surovinu.… Číst více
Zázrak jménem miso pasta: Japonci jí vděčí za dlouhověkost i za pátou chuť umami
Neobešla by se bez ní polévka miso, která její… Číst více
Pokrmy z asijských bister snadno připravíte i doma. Vyzkoušejte třeba kousky masa nebo zeleniny v tempuře
Odkud je tempura Její historie je zajímavá. Wikipedie uvádí, že tempura pochází z portugalského regionu Alentejo, odkud ji v 16. století přivezli… Číst více
Znáte japonské pohankové „špagety“ soba? Zkuste si je připravit podle našeho receptu!
Špagetám se podobají, jsou ale placatější a mají… Číst více
10 nejpopulárnějších jídel na světě: Jak na ty nejlepší špagety, domácí burger i dokonalou pizzu?
Jsou jídla, která neznají hranice. Napříč všemi… Číst více
Zelenina schovaná do křupavého těstíčka: Tempura vyžaduje ledové těsto a rychlé smažení, pak je výsledek fantastický
Smažení určitě nepatří mezi zdravé úpravy jídla… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Jak sázet ovocné stromky? 6 tipů pro správnou a spolehlivou výsadbu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek