Trojbarevné řezy s krémem: Aby byl krém lehký a nadýchaný, je důležitá správná teplota surovin a tvaroh bez hrudek
28. 2. 2024 Vaření
Když se řekne trojbarevné řezy s krémem, můžete si představit řadu variant barev a chutí. A jedna je lepší než druhá. Také ta, kterou vám dnes představíme, nezklame při ochutnání ani na pohled.
Nejlepší řezy s krémem
Trojbarevné řezy krásně vypadají a její příprava nebývá složitá. Základem je těsto, které jednoduše nalijeme na plech a následně ozdobíme krémem. Navrch ještě většinou přijde závěrečná dekorace, ať už ovocem, čokoládou nebo šlehačkou. Tyto řezy krásně vypadají, proto potěší nejen při kávě v neděli, při sváteční příležitosti, ale také třeba jako pozornost, kterou s sebou vezmeme na návštěvu.
Velmi často v řezech s nadýchaným piškotovým těstem bývá pudinkovo-tvarohový krém, díky kterému je dezert lahodný a rozplývá se na jazyku.
Mohlo by vás zajímat
Pudinkový krém do řezů
Pudinkový krém by měl být hladký, nadýchaný a lehký. Aby se povedl a nesrazil se, je potřeba, aby využívané ingredience měly stejnou pokojovou teplotu. Nezapomeneme je tedy včas vyndat z lednice. Pokud bude máslo ztuhlé, může při šlehání zhrudkovatět. Máslo také nemá rádo vlhké potraviny. Proto pudink vaříme v menším množství tekutiny. Bude pak tužší a krém a krém se nejspíš nesrazí. Dáváme si také pozor na hrudky v tvarohu. Ty je lepší odstranit předem. Můžeme tvaroh protlačit jemným sítkem a po lžičkách ho přidávat do krému. Pokud budeme mít vaničkový tvaroh, je potřeba ho nechat vykapat, aby nebyl příliš vodnatý.
Nedělní oběd i dnes znamená něco výjimečného. Celá rodina se sejde u jednoho stolu, aby si pochutnala na výborném menu, které paní domu připravila. Sváteční oběd by měl být tříchodový; začínat by se…
Trojbarevné řezy s krémem
Na přípravu řezů s krémem budete potřebovat: 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 200 g cukru, 4 lžíce horké vody, 1 šlehačku v prášku a strouhanou čokoládu. Na krém: 1/2 l mléka, 2 jahodové pudinky v prášku, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh a 250 g másla/Hery.
Jak na to? Troubu předehřejte na 170 °C. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte je do pěny. Postupně zašlehávejte horkou vodu. Vmíchejte mouku a nakonec sníh z bílků. Plech s vyšším okrajem vymažte tukem a vysypte ho moukou. Nalijte na něj těsto, vložte do trouby a upečte.
Upečený korpus nechte vychladnout. Připravte si pudinkový krém tak, že z mléka a pudinkových prášků uvaříte v hrnci hustý pudink. Nechte ho vychladit. Nechte povolit tuk. Do studeného pudinku našlehejte cukr, máslo/Heru, vanilkový cukr a tvaroh. Pokud chcete výraznější barvu krému, můžete přidat pár kapek potravinářského barviva.
Po vychladnutí potřete korpus pudinkovým krémem a na krém natřete vrstvu šlehačky, kterou připravíte podle návodu na sáčku. Na povrch dezertu nastrouhejte čokoládu. Nechte v chladu ztuhnout, a pak pokrájejte na řezy.
Náš tip: Připravit si můžete i výborné rychlořezy s jogurtovo-pudinkovým krémem podle tohoto videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalý pudink je nejlepší základ do pohárů s ovocem a šlehačkou. Udělejte si domácí!
Jak vyšlehat pořádný sníh z bílků? Na tyto osvědčené rady se můžete spolehnout!
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19