Kdo upeče nejlepší mazanec? Podle znamení horoskopu Berani ohromí vláčným tvarohovým, Panny nadýchaným kváskovým
15. 3. 2024 Životní styl
K velikonoční rodinné pohodě nerozlučně patří voňavý a vláčný mazanec. Každý ho peče trochu jinak a inspirovat se můžeme i astrologií. Víte, která znamení horoskopu připraví ty nejlepší mazance?
Kdo upeče nejlepší mazanec
Velikonoce se blíží a snad v každé rodině mají ten nejlepší a generacemi prověřený recept na mazanec či bochánek (jak se mu také někde říká). Když se budeme řídit astrologií, hvězdy napoví, která znamení mohou připravit úžasné a na jazyku se rozplývající mazance. A každý z nich bude z úplně jiného těsta. Co nám hvězdy říkají?
Mohlo by vás zajímat
Beran (21. března – 19. dubna): Šikovný improvizátor
Přímočaří a temperamentní Berani mají smysl pro dobrodružství. Dokážou se nadchnout pro spoustu věcí – a pečení je jednou z nich. Nadšení ovšem leckdy zhatí jejich netrpělivost. Berani se rádi předvádějí a pečení na Velikonoce je pro ně výzvou. A místo toho, aby připravili přece jen jednoduššího beránka z piškotového těsta, s nadšením sobě vlastním se pustí rovnou do mazance.
Je však třeba poznamenat, že rozhodně ne do kynutého nebo dokonce kváskového. Rodinu a návštěvy uchvátí tvarohovým mazancem, který je mnohem rychlejší a méně pracný.
Mohlo by vás zajímat
Lev (23. července – 22. srpna): Milovník luxusních moučníků
Lvi milují pozornost, jsou tak trochu sebestřední a domýšliví. Jsou doslova závislí na chvále a obdivu. Nedá se říct, že zrovna příprava moučníků je jejich hobby. Péct každý týden „obyčejný“ štrúdl nebo koláč s tvarohem není v jejich stylu. Ve výjimečných případech však uvážou zástěru a postaví se k troubě.
A protože nesnášejí průměrnost, tak o Velikonocích vytvoří naprosto dokonalý ořechový mazanec.
Mohlo by vás zajímat
Panna (23. srpna – 22. září): Nejlepší pekařka
Panny patří k těm nejlepším pekařkám. Souvisí to s jejich smyslem pro praktičnost. Všechno mají dokonale naplánované a vaří a pečou zásadně přesně podle receptů. Dodržují správné suroviny i jejich gramáž. Inovace a improvizace nejsou rozhodně pro ně.
Pile a šikovnost jsou pro ně vlastní, proto si na Velikonoce bez problémů (a s dokonalým výsledkem) troufnou na cukrářský majstrštyk, kterým je neuvěřitelně nadýchaný kváskový mazanec.
Mohlo by vás zajímat
Váhy (23. září – 22. října): Perfekcionisté i v pečení
Šarmantní a společenské Váhy s dokonalým estetickým cítěním se nerady dohadují a nerady říkají ne. Přestože kuchyň není jejich neoblíbenější místností, příležitostné pekařské a cukrářské výtvory těchto od přírody perfekcionistů jsou naprosto dokonalé.
Proto nás nemůže překvapit, že se potřebují blýsknout i před velikočními návštěvami. Dají si práci a místo jednoho velkého mazance naservírují chutné a zároveň skvěle vypadající minimazance.
Mohlo by vás zajímat
Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Bohémský pekař
Lidé narození ve znamení Střelce jsou svobodomyslní a nezávislí. S lehkostí se dokážou pohybovat v jakémkoli prostředí. Zajímají se o všechno, co je zrovna „in“. Není divu, že v poslední době pod vlivem televizních soutěží se vrhli i do pečení. A jde jim to dobře.
A protože Střelci mají tak trochu sklon k výstřednostem, klasický mazanec od nich čekat nemůžeme. Zato připraví neuvěřitelně vláčný mazanec cuketový.
Náš tip: Pokud se chystáte péct na Velikonoce mazanec, máme pro vás tip na hrníčkový podle našeho videoreceptu:
Zdroje informací:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
eastrohelp.com: Top 5 Zodiac Signs Who Love Baking
tastingtable.com: The Type Of Breakfast Pastry You Are, Based On Your Zodiac Sign
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Celestýnské nudle
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v našich kuchyních. Jejich příprava je velmi jednoduchá.… Číst více
Cordon bleu
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným… Číst více
Drobenka (pekařská)
Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku) zahustíme 1,5 - 2 díly žitné mouky. Vzniklou tuhou hmotu… Číst více
Javorový sirup
Javorový sirup je sladidlo, získávané z mízy javorů navrtáním kmenů a zachycováním vytékající šťávy. Je jedním z tradičních severoamerických výrobků,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Pět nejlepších cukrářů podle horoskopu: Raci předvedou nejlepší kynuté buchty, Býci vyšvihnou nebesky krásný dort
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
Dezerty podle horoskopu: Blíženci milují čokoládovou pěnu, Střelcům nesmí chybět šlehačka a Raci ocení makový koláč