Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
26. 4. 2024 Životní styl
Brambory jsou jedním ze základních kamenů naší kuchyně. Většina z nás si svůj jídelníček bez nich nedovede představit. A to jsou mezi námi i ti, kdo brambory a pokrmy z nich musí mít na talíři každý den.
Oblíbený brambor
Ačkoli se do Evropy dostaly v 16. století a nějakou chvíli trvalo, než si Evropany získaly, brambory se staly jednou ze základních surovin různých kuchyní. A vůbec nezáleží na tom, kdo má jak hluboko do kapsy.
Lze z nich připravit vynikající syté pokrmy za pár korun, mohou ale také doplňovat talíř s luxusními gurmánskými pochoutkami. Obyčejné vařené brambory slouží jako příloha k masu nebo smaženým jídlům, pečené brambory posypané sýrem a omaštené máslem jsou levnou a jednoduchou večeří.
Patříte také mezi ta znamení horoskopu, která bez brambor a jídel z nich nemohou žít?
Mohlo by vás zajímat
Býk (20. dubna – 20. května): Musí mít estetiku i na talíři
Býci jako představitelé skupiny zemských znamení mají v sobě zakořeněnou potřebu chránit planetu. Vědí, že brambory jsou nenáročnou plodinou, k jejímuž pěstování není potřeba velké množství vody.
Lidé narození ve znamení Býka mají rádi hezké věci a každé jídlo je pro ně obřad s dokonale prostřeným stolem. Nepřekvapí tedy, že pokud si mohou vybrat, jako přílohu k přírodně upravenému masu volí na talíři dobře vypadající lahodné a jemné gratinované brambory.
Mohlo by vás zajímat
Blíženci (21. května – 20. června): Nerozhodní gurmáni
Blíženci jsou nesmírně společenské znamení, je jim ale vlastní určitá rozpolcenost a nerozhodnost. Ta se projevuje i v jídle. Nemají problém si jeden večer zajít do luxusní restarurace a dopřát si gurmánský zážitek, zatímco další den se spokojí s brambory na loupačku.
Brambory v jejich jídelníčku nikdy nechybějí a aspoň jednou denně si je dopřejí v podobě přílohy nebo bramborového jídla. Nikdy ovšem neodolají na první pohled obyčejnému bramborovému salátu.
Mohlo by vás zajímat
Rak (21. června – 22. července): Vaří pro rodinu
Mimořádně citliví a vnímaví Raci jsou trochu nostalgičtí a maji rádi rodinné tradice. Jsou šťastní, když se široká rodina sejde u jednoho stolu a když všechny mohou pozvat na domácí oběd nebo večeři.
Pro Raka není problém otáčet se v kuchyni, vaří s láskou a má radost, když hostům chutná. Nebrání se složitějším jídlům, ale přílohu preferuje právě bramborovou. Rak je mistr v přípravě bramborové kaše, kterou umí dochutit různými ingrediencemi a dovést ji k naprosté dokonalosti.
Mohlo by vás zajímat
Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Potřebují exotiku
Cestovatelé, milovníci cizích kuchyní a nápojů, to jsou Střelci. Jejich toulavé boty a bezmezná touha po svobodě je často zavedou do různých zemí, kde si s radostí vychutnávají exotické pokrmy.
Nikdy ale nezapomínají na brambory a jídla z nich, která jsou u nich vždy na prvním místě. Nečekejte ovšem u nich, že se spokojí s vařenými brambory nebo s hranolky. Potřebují něco přece jen trochu zvláštního, například francouzský salát Niçoise, v kterém se snoubí vařené brambory s chutí tuňáka a pikantního koření.
Mohlo by vás zajímat
Ryby (19. února – 20. března): Milovníci polévek
Ryby jsou trochu nevypočitatelné a je jim blízký svět fantazie. Není divu, že většinou nevaří podle receptu a jídlo pokaždé trochu inovují. Jsou mistry ve vaření nejrůznějších polévek.
Z brambor pak připravují nepřeberné množství pokrmů. Nejraději ale mají bramborové polévky, hodně husté s vůní máslové jíšky a nezaměnitelnou chutí hub, jemně kořeněné majoránkou.
Náš tip: Pokud také patříte mezi milovníky jídel z brambor, vyzkoušejte jednoduché francouzské brambory podle našeho videoreceptu.
Zdroje informací:
Horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
Potatogoodness.com: Potatoscopes: What your astrological sign says about your taste in spuds
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Celestýnské nudle
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v našich kuchyních. Jejich příprava je velmi jednoduchá.… Číst více
Cordon bleu
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným… Číst více
Drobenka (pekařská)
Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku) zahustíme 1,5 - 2 díly žitné mouky. Vzniklou tuhou hmotu… Číst více
Javorový sirup
Javorový sirup je sladidlo, získávané z mízy javorů navrtáním kmenů a zachycováním vytékající šťávy. Je jedním z tradičních severoamerických výrobků,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Pět nejlepších cukrářů podle horoskopu: Raci předvedou nejlepší kynuté buchty, Býci vyšvihnou nebesky krásný dort
Pět znamení, která jsou mistry v grilování: Vodnář musí mít rybu, Kozoroh umí zvěřinu a Panna vyšvihne šťavnaté karbanáky
Jarní detox podle horoskopu: Lvi musí mít čerstvé ovoce, Býkům prospěje salát z mrkve, Kozorohům zelené smoothie