Recepty na lahodné smoothies po sportu
23. 9. 2016 Životní styl
Po fyzické aktivitě tělo potřebuje dobít energii a zásobit vitamíny, minerály a dalšími zdraví prospěšnými látkami. K tomuto účelu jsou jako stvořené smoothies, které dokonale zasytí, jsou zdravé i chutné a navíc lehce stravitelné. Vyzkoušejte tedy naše recepty a užijte si svěží chuť těchto nápojů inspirovanou podzimem.
Podzimní smoothie pro pohodu
Ingredience:
- 1 malé jablko
- ½ šálku ovesných vloček
- ½ lžičky muškátového oříšku
- ½ lžičky skořice
- 1 lžíce mandlového másla
- ½ šálku neslazeného kokosového mléka
- 2-4 kostky ledu
- ½ šálku studené vody
Ovesné vločky a vodu dejte do mixéru a mixujte při nejnižší rychlosti po dobu jedné minuty. Směs nechte pár minut odpočinout, aby vločky změkly. Přidejte ostatní suroviny a mixujte dohladka. Ochuťte skořicí a muškátovým oříškem.
Hřejivé smoothie pro uklidnění
Ingredience:
- 1 šálek vody
- 1 lžíce mletých lněných semínek
- 2 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
- ¼ šálku neslazeného mandlového mléka
- ½ banánu
- ½ hrušky
- 1 šálek listového špenátu
Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte dohladka.
Nabíjecí smoothie pro energii
Ingredience:
- ¾ šálku zralého manga
- 1 malý banán
- 1 vrchovatá lžička nasekaných papriček jalapeno
- 1 šálek neslazeného mandlového nebo kokosového mléka
- 1 lžíce lněných semínek
- 1 lžíce Chia semínek
- 2 lžíce konopných semínek
Všechny ingredience rozmixujte. Chuť můžete vylepšit přidáním dužiny avokáda.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Celestýnské nudle
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v našich kuchyních. Jejich příprava je velmi jednoduchá.… Číst více
Cordon bleu
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným… Číst více
Drobenka (pekařská)
Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku) zahustíme 1,5 - 2 díly žitné mouky. Vzniklou tuhou hmotu… Číst více
Javorový sirup
Javorový sirup je sladidlo, získávané z mízy javorů navrtáním kmenů a zachycováním vytékající šťávy. Je jedním z tradičních severoamerických výrobků,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Kořenová zelenina v nich nesmí chybět, především mrkev, celer a petržel
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená