Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recepty na lahodné smoothies po sportu

Po fyzické aktivitě tělo potřebuje dobít energii a zásobit vitamíny, minerály a dalšími zdraví prospěšnými látkami. K tomuto účelu jsou jako stvořené smoothies, které dokonale zasytí, jsou zdravé i chutné a navíc lehce stravitelné. Vyzkoušejte tedy naše recepty a užijte si svěží chuť těchto nápojů inspirovanou podzimem.

Podzimní smoothie pro pohodu

Ingredience:

  • 1 malé jablko
  • ½ šálku ovesných vloček
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • ½ lžičky skořice
  • 1 lžíce mandlového másla
  • ½ šálku neslazeného kokosového mléka
  • 2-4 kostky ledu
  • ½ šálku studené vody

Ovesné vločky a vodu dejte do mixéru a mixujte při nejnižší rychlosti po dobu jedné minuty. Směs nechte pár minut odpočinout, aby vločky změkly. Přidejte ostatní suroviny a mixujte dohladka. Ochuťte skořicí a muškátovým oříškem.

Hřejivé smoothie pro uklidnění

Ingredience:

  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce mletých lněných semínek
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
  • ¼ šálku neslazeného mandlového mléka
  • ½ banánu
  • ½ hrušky
  • 1 šálek listového špenátu

Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte dohladka.

Nabíjecí smoothie pro energii

Ingredience:

  • ¾ šálku zralého manga
  • 1 malý banán
  • 1 vrchovatá lžička nasekaných papriček jalapeno
  • 1 šálek neslazeného mandlového nebo kokosového mléka
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžíce Chia semínek
  • 2 lžíce konopných semínek

Všechny ingredience rozmixujte. Chuť můžete vylepšit přidáním dužiny avokáda.

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v našich kuchyních. Jejich příprava je velmi jednoduchá.… Číst více

Cikorka

Cikorku znaly a oblíbily si už naše babičky a prababičky. Jedná se o pražený kořen čekanky, která se používala jako náhražka kávy. Připraví se… Číst více

Cordon bleu

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným… Číst více

Croissant

Croissant

Croissant  je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného kynutého těsta, prokládaného změklým máslem, tyto… Číst více

Cukr

Cukr

Cukr je sladidlo, které příliš neprospívá našemu zdraví. Vyrábí se buď z cukrové řepy nebo cukrové třtiny. Bílý cukr prochází rafinací, je zbaven… Číst více

Dalamánek

Dalamánek

Dalamánky jsou drobnější pečivo (většinou oválné bochánky) z chlebového těsta pšenično-žitného nebo žitno-pšeničného s tmavou, pevnější střídou,… Číst více

Drobenka (pekařská)

Drobenka (pekařská)

Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku) zahustíme 1,5 - 2 díly žitné mouky. Vzniklou tuhou hmotu… Číst více

Foie gras

Foie gras

Foie gras je kontroverzní pochoutka. Jedná se o ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Tuto hříšnou delikatesu ocení gurmáni, ale… Číst více

Javorový sirup

Javorový sirup

Javorový sirup je sladidlo, získávané z mízy javorů navrtáním kmenů a zachycováním vytékající šťávy. Je jedním z tradičních severoamerických výrobků,… Číst více

Jidáše

Jidáše

Jidáše jsou sladké velikonoční pečivo z kynutého těsta, slazeného medem. Podle tradice by se měly snídat na Zelený čtvrtek, aby člověku přinesly… Číst více

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli