Den želatinových fazolek
Národní den
Jak už název napovídá želatinové fazolky, které mají svůj den 22. dubna, jsou drobné cukrovinky ve tvaru fazolí. Netřeba v tom hledat velkou vědu. Jde o pestrobarevnou pochoutku velikosti malého sousta vyrobenou ze směsi cukru, kukuřičného sirupu a dalších ingrediencí.
Želatinové fazolky mohou mít mnoho různých příchutí, a to včetně ovocných či pikantních. Oblíbené jsou třešňové, jahodové, citronové či banánové. Na drobných cukrovinkách ve tvaru fazolí si pochutnávají lidé po celém světě. Díky vysokému obsahu cukru, dokážou dodat rychle energii.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití želé fazolek
Ne nutně musí sloužit jen k přímé konzumaci. Můžeme je také použít třeba jako ozdobu na dorty či cupcaky. Někdo je může mít také jako pomůcku pro učení dětí, konkrétně počítání a barev. Je třeba mít na paměti, že bychom měli jíst tuto pochutinu s mírou a dbát na vyváženou stravu.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den želatinových fazolek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami