Filé, filet
Filé je vykostěný řez nebo plátek masa či ryby. S takto opracovanou surovinou se setkáváme často v mnoha kuchyních a u mnohých pokrmů. Za filé se ale také považují precizně nakrájené měsíčky pomeranče.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filé je vykostěný řez nebo plátek masa či ryby. S takto opracovanou surovinou se setkáváme často v mnoha kuchyních a u mnohých pokrmů. Za filé se ale také považují precizně nakrájené měsíčky pomeranče.
Kaki (někde tomel nebo churma) jsou oranžové plody tomelu japonského. Má výbornou chuť, která… Číst dál
Kaldoun je ideální zimní pokrm, sytý a hřejivý. Je to vlastně klasická staročeská sváteční polévka… Číst dál
Kamut je starodávný příbuzný tvrdé pšenice, ceněný v současnosti pro vysoký obsah minerálů a… Číst dál
Kandované ovoce (viz Kandování) je ovoce napuštěné cukrem. Nejčastěji je kandovaná pomerančová (a… Číst dál
Kandování je konzervování ovoce cukrem. Jde o několikadení napouštění ovocných plodů cukernatým… Číst dál
Kapary jsou uzavřená, nerozvitá, olivově zelená poupata kapary trnité ze Středomoří. Nakládané v… Číst dál
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami