Frapování
Frapování je ochlazování skleniček ledem. Led se vloží do skleničky a krouživým pohybem se tato orosí. Tento výraz se také používá pro ochlazování, např. ochlazení vína, nejčastěji šumivého, v ledové lázni, těsně před podáváním.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Frapování je ochlazování skleniček ledem. Led se vloží do skleničky a krouživým pohybem se tato orosí. Tento výraz se také používá pro ochlazování, např. ochlazení vína, nejčastěji šumivého, v ledové lázni, těsně před podáváním.
Tuňák je mořská ryba, dosahující míry až 250 cm a váhy 2,5 tuny. Živí se drobnými rybami. Je… Číst dál
Tuňák je nepečená cukrovinka, kterou znají hlavně ve Španělsku. Koupit ji můžete po celý rok, ale… Číst dál
Tuřín je dvouletá rostlina, která v prvním roce vytvroří bulvu, ve druhém roce kvete a dozrávají… Číst dál
Tymián obecný je voňavá bylina, známá jako mateřídouška obecná. Je to nízký polokeř z čeledi… Číst dál
Tyrolský špek zraje 22 týdnů a krásně voní. Je to skvělá delikatesa, vyrábí se z vepřové kýty,… Číst dál
Tzatziky, předkrm pocházející z Řecka, který si získal oblibu i u nás. V Řecku a Turecku se… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Znáte hříšnou dobrotu zvanou griliáš? Vyzkoušejte jednoduchý návod na dokonalé spojení ořechů a karamelu
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů