Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní maso (kachna)

cathleen cathleen
Kachní maso (kachna)

Kachní maso je chutné a snadné na přípravu. Obsahuje velké množství bílkovin, všechny nezbytné aminokyseliny i spoustu minerálů. Od nepaměti patří kachna mezi drůbež, kterou si dopřáváme v mnoha formách, i když dnes už méně, než tomu bylo v minulosti. Kachnu připravujeme nejčastěji pečenou, podáváme ji s dušeným zelím a knedlíkem. Mezi lahůdky patří grilovaná kachní prsíčka, kachní játra i kachní sádlo.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tzatziky

Tzatziky, předkrm pocházející z Řecka, který si získal oblibu i u nás. V Řecku a Turecku se… Číst dál

Uherský salám

Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál

Uhlířina

Uhlířina nebo také havířina, je staročeský pokrm, který si připravovali uhlíři, pálící v lesích… Číst dál

Ucha

Ucha je tradiční rybí polévka pocházející z Ruska. Připravuje se z mnoha druhů lososovitých nebo… Číst dál

Úlky

Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme… Číst dál

Umami

Umami, v překladu lahodný, tzv. 5. chuť objevil v roce 1908 japonský profesor Kikunae Ikeda v řase… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Fermentace

Fermentace (kvašení) je přeměna organických látek (nejčastěji sacharidů) způsobená enzymatickou… Číst dál

Fermentace

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli