Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minestrone

yanull yanull
Minestrone

Minestrone pochází z Itálie,  jedná se o hustou zeleninovou polévu, která obsahuje cibuli, rajčata, fazole, mrkev, celer, ale i další zeleninu. Klasický recept není dán, zkrátka se použije a uvaří zelenina, která je v daném období k dispozici, někdy se doplní o těstoviny nebo rýži. Většinou se jedná o vegetariánské jídlo, ale někdy se do této polévky může přidat i maso.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kaki

Kaki (někde tomel nebo churma) jsou oranžové plody tomelu japonského. Má výbornou chuť, která… Číst dál

Kaki

Kaldoun

Kaldoun je ideální zimní pokrm, sytý a hřejivý. Je to vlastně klasická staročeská sváteční polévka… Číst dál

Kaldoun

Kamut

Kamut je starodávný příbuzný tvrdé pšenice, ceněný v současnosti pro vysoký obsah minerálů a… Číst dál

Kamut

Kandované ovoce

Kandované ovoce (viz Kandování) je ovoce napuštěné cukrem. Nejčastěji je kandovaná pomerančová (a… Číst dál

Kandování

Kandování je konzervování ovoce cukrem. Jde o několikadení napouštění ovocných plodů cukernatým… Číst dál

Kapary

Kapary jsou uzavřená, nerozvitá, olivově zelená poupata kapary trnité ze Středomoří. Nakládané v… Číst dál

Kapary

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více