Majonéza je téměř zázračné dochucovadlo. Hodí se k masu i na sladké pečení
Majonéza neboli majolka se dle norem vyrábí z vaječných žloutků, rostlinného oleje, octa a soli. Domácí majonézu ale můžete vylepšit o bylinky nebo třeba česnek podle toho, k čemu budete majonézu podávat. Majonéza je také skvělá na zjemnění kynutého těsta na sladké i slané pečení.
Výroba domácí majonézy
Nejjednodušší domácí majonéza je emulze vzniklá šleháním vaječných žloutků, oleje a trochy soli. Čím déle směs šleháte, tím víc je majonéza nadýchaná a jemná. Čarovat se dá s přísadami, použít můžete třeba mléko nebo – nejlépe domácí – hořčici.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 21 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 22 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 23 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17