Ovocné knedlíky jsou jedlý hřích, kterému se jen těžko odolává
Kdo by odolal ovocným knedlíkům posypaným cukrem a skořicí a přelitým rozpuštěným máslem... Nejlépe chutnají po fyzické námaze, protože během chvíle doplní vybitou energii. Jejich výhodou je také to, že jsou variabilní co se těsta i náplně týče.
Těsto na ovocné knedlíky
Nadýchané ovocné knedlíky jsou vyrobené z kynutého těsta. O něco méně náročnější a rozhodně rychlejší je těsto tvarohové. Poněkud opomíjené, ale také výborné je bramborové těsto, díky kterému mají ovocné knedlíky specifickou chuť.
Náplň ovocných knedlíků
Nejlepší je čerstvé sezónní ovoce, třeba voňavé jahody, zlaté meruňky nebo švestky. Po sezóně je knedlíky možné naplnit kompotovaným ovocem dle vašich zásob. Pro zpestření lze použít více druhů kompotu nebo vícedruhový kompot. Pokud žádné ovoce po ruce není, jako náplň lze použít i džem.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem zdravého vaření je solná deska. Dodá jídlu minerály a fantasticky zlepší jeho chuť!
Léto u táboráku: Napíchněte na prut pstruha, zeleninu, jablka nebo si uválejte domácí „trdelník“
Domácí kečup podle šéfkuchaře Miroslava Mahela: Nechybí v něm badyán, překvapuje řepa, kapie nebo jablka