Rizoto je synonymem pro snadné, levné a rychlé jídlo. Doveďte ho k dokonalosti
Když Italové chystají jeden ze svých národních pokrmů – rizoto –, dodržují téměř neměnný postup: Rýži vaří na másle nebo oleji, přidávají bílé víno a nastrouhaný sýr. U nás se při výrobě rizota fantazii meze téměř nekladou, pod pojmem rizoto rozumíme směs rýže, zeleniny a masa, případně dalších surovin.
Klasické rizoto a tipy na neobvyklá rizota
S tradičním rizotem jsme se snad všichni setkali už ve školce nebo ve škole. Na podzim můžete rizoto ozvláštnit houbami, zajímavá je také variace se špenátem. Kromě mletého nebo kuřecího masa lze do rýže vmíchat třeba krevety nebo vepřový gyros.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro vaření s Kristinou: Čaj o páté jako za první republiky můžete zažít i dnes. Jak jej připravit?
Jak shodit poporodní kila? Hubnoucí rady, tipy a triky pro čerstvé maminky
Dodržování bezpečnosti v kuchyni může zachránit život: Stačí poslouchat několik rad a předejdete zraněním i pobytu v nemocnici