Jak upéct snadno bublaninu? Jednoduchý postup pro různé druhy ovoce vás naučíme podle videa
Postupně dozrávají další a další druhy ovoce, které se skvěle hodí do koláčů a buchet na plech. Chtěli byste znát jednoduchý a rychlý recept na bublaninu, který se vyplatí mít vždy po ruce? Přesně takový pro vás máme. Ať už do této bublaniny dáte třešně, meruňky, borůvky nebo švestky, pokaždé bude báječná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší ovoce do bublaniny
Než se pustíte do mražení a zavařování, nezapomeňte z ovoce upéct něco dobrého.
- Z čerstvého ovoce je bublanina vždy nejlepší, ale v zimě dobře poslouží ovoce mražené nebo zavařené.
- Čerstvé ovoce na bublaninu opláchneme a necháme okapat, případně osušíme utěrkou.
- Pecky nebo jaderníky je třeba odstranit. U třešní pecky můžete ponechat.
- Větší kusy před kladením na těsto nakrájíme (meruňky, švestky), menší na těsto jen rozložíme (borůvky, rybíz).
Hrnkový recept na bublaninu
Postup receptu, který jsme pro vás vybrali, je tak jednoduchý, že podle něj můžete péct bublaninu i s dětmi:
- Na jeden plech budete potřebovat 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice (stačí i méně), 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce a právě dozrávající ovoce. Na obalení ovoce se budou hodit 2 lžíce hrubé mouky. Na vymazání plechu potřebujete trochu tuku a hrubou mouku, ale dobře poslouží i pečicí papír.
- Vejce s cukrem utřete dohladka, přidejte olej, mléko a mouku, předem smíchanou s kypřicím práškem. Vše dobře promíchejte.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
- Na těsto narovnejte ovoce - když ho obalíte v hrubé mouce, nebude klesat.
- Vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte přibližně po dobu 40 minut (každá trouba peče trochu jinak). Jestli je bublanina upečená, poznáte podle zkoušky špejlí. Když do ní vpíchnete špejli, musí být po vytažení suchá.
Doporučujeme vám zhlédnout následující video, které vám předvede celý postup názorně:
Další recepty na bublaniny a výtečné řezy s ovocem najdete v našem velkém přehledu, určitě je z čeho vybírat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma borůvky: Poradíme, jak je nejlépe uchovat a zpracovat nejen do koláčů
Čím nahradit prášek do pečiva? Máme pro vás několik tipů. Pomohou šlehaná vejce, jedlá soda i alkohol
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma meruňky. Jak je nejlépe zpracovat a na co všechno se dají využít
Komentáře