Časté chyby při potahování dortů: Které můžeme napravit ještě před jejich potažením?
V potahovaných dortech se snoubí piškotový korpus, máslový krém a sladká potahovací hmota nebo marcipán do úžasného dezertu, který milují děti pro jejich barevnost a dospělí pro luxusní vzhled.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou chyby při potahování
Potahovku koupíme hotovou nebo si ji můžeme sami připravit doma:
- Ztvrdlá hmota se škraloupy, strupy a kousky cukru je málo propracovaná - musíme jí hníst tak dlouho, dokud není hladká a jemná.
- Barevné mapy při použití jedlých barev znamenají, že jsme je do potahovky málo zapracovali - musíme se více snažit. Výjimkou je tzv. mramorování.
- Příliš silná vrstva potahovky způsobí, že se naprosto ztratí samotná chuť korpusu a krému. Hosté ji odloupnou a nechají na talíři.
- Tenká vrstva potahovky nepěkně kopíruje všechny nerovnosti v krému dortu a nepomůže ani uhlazení cukrářským hladítkem.
- Nerovnosti a sklady v potahovce jsou výsledkem nedokonalého uhlazení hmoty na dortu - musíme postupovat od vrchu směrem dolů.
- Otřepaný okraj bývá při špatném oříznutí potahovky - napravíme to zarovnáním pomocí tenkého pásku z hmoty jiné barvy.
Potahování dortu bývá mnohdy už finální úpravou. Nedokonalosti jsou vidět a mnohdy za ně nemůže naše nezkušenost, ale spěch a nedůslednost. Je zbytečné si dát práci s něčím, co pak zničí pár naprosto zbytečných chyb.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře