4 časté chyby při skladování potravin v lednici: Zásadní je nastavená teplota
Jestli některý spotřebič využíváme denně, tak je to právě lednice. Udrží nám potraviny svěží několik dní a nemusíme je kupovat stále čerstvé. Poradíme, jak správně jídlo v lednici skladovat a jakým chybám se vyhnout.
Správné ukládání potravin se řídí podle vlhkosti v chladničce. Čím výše je police posazena, tím nižší je v ní vlhkost. Do dolních přihrádek dáváme především ovoce a zeleninu, o patro výše rychle kazící se potraviny např. maso, ryby. Nad maso pak už patří masné výrobky, jako jsou šunky i salámy a také mléčné výrobky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
4 časté chyby při skladování
Při skladování potravin v lednici si dejte pozor především na tyto chyby, kterých se nevědomky často dopouštíme:
- Vše skladujeme v lednici. Ne všechny potraviny je třeba dávat do lednice, kde je chlad naopak znehodnotí, jedná se především o zeleninu jako je cibule, česnek, brambory, rajčata, z ovoce jsou to banány, citrusy i hroznové víno.
- Syrové maso skladujeme volně na talíři. Před uložením, ať už do lednice či mrazničky, je nutné maso uložit do uzavíratelné nádoby.
- Neudržujeme správnou teplotu v lednici. Stálou teplotu v lednici můžeme nevědomky narušit například uložením ještě horkého jídla, čímž zvyšujeme riziko růstu bakterií.
- Lednici příliš přeplňujeme. Pokud lednici přeplníme potravinami, výrazně v ní zhoršíme cirkulaci vzduchu, což může také zkrátit trvanlivost surovin.
Do lednice nakupujeme vždy tolik potravin, kolik jsme schopní zpracovat, zabráníme tím zbytečnému plýtvání, pokud potraviny nespotřebujeme. Potraviny, které otevřeme a vrátíme zpět do lednice, je nejlepší vždy označit fixou a napsat na ně aktuální datum.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Uchování masa v lednici: Jak na to, aby maso vydrželo a zbytečně se nezkazilo
Česnek v naší kuchyni: Jak ho správně skladovat a zpracovat, abychom tento malý zázrak co nejlépe uchovali a využili v kuchyni
Jak dlouho vydrží bílky v lednici? Zpracovat je můžeme na báječné sněhové pečivo
Komentáře