3 časté chyby při výrobě másla: Jak správně postupovat a čeho se vyvarovat
Vyrobit si doma vlastní máslo není vůbec složitý proces a tak se do něj pouští stále více lidí. Může se ale stát, že se máslo nepodaří nebo velmi rychle žlukne. Čím to je, a jak se takových chyb vyvarovat, to se dočtete v našem článku.
Při výrobě másla je důležité dodržování hygieny, stejně jako při práci s mlékem. Nechceme si přece mléko, nebo výrobek z něj, infikovat bakteriemi. Smetanu k výrobě másla si buď zakoupíme v obchodě nebo sebereme usazenou z čerstvého mléka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při výrobě másla
Chceme-li si máslo vyrobit z kupované smetany, volíme tu tučnější variantu.
- Důležitá je teplota smetany, ta by se měla pohybovat mezi 9–12 °C. Nižší teplota prodlužuje proces stloukání, vyšší ho naopak urychlí, ale másla je málo a je řídké.
- Máslo se rychleji kazí, pokud obsahuje víc podmáslí. Proto je důležité ho propírat v ledové vodě tak dlouho, dokud není voda čistá.
- Smetanu, hlavně tu domácí, je před začátkem výroby vhodné ochutnat, aby nebyla zkyslá nebo hořká.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Jak si doma připravit ghí alias přepuštěné máslo? Velkou výhodou je jeho trvanlivost
Komentáře