Krásné a lahodné pralinky jako jedlý dárek: S námi je zvládne i naprostý začátečník
Čokoládové pralinky jsou luxusní sladkostí, navíc mohou být skvělým jedlým dárkem a vzhledem k tomu, že čokoláda je známé afrodiziakum, hodí se i jako dárek valentýnský. Poradíme vám s jejich přípravou.
Pralinky jsou trojího druhu - belgické, americké a francouzské. Belgické pralinky jsou čokoládové skořápky naplněné alkoholovou nebo jinou náplní. Tedy to, co známe pod pojmem čokoládový bonbon. Dalším druhem jsou americké pralinky, pro které jsou typické pekanové ořechy, smetana a zkaramelizovaný cukr.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit francouzské pralinky
Francouzské pralinky pro začátečníky
Základem na pralinky je obvykle ganache, známá čokoládová hmota, kterou známe také jako polevu nebo krém. Zbytek je už záležitost chutě a zásob.
- 200 g kvalitní čokolády zalijeme 200 ml horké smetany. Můžeme ochutit troškou likéru, špetkou soli, kořením (skořice, chilli) apod.
- Když čokoláda změkne, dobře ji ve smetaně rozmícháme a necháme zchladnout.
- Hmotu pak můžeme podle potřeby nebo chuti zahustit mletými či sekanými ořechy, doplnit sušeným drobně nasekaným ovocem, nasekanými želé bonbony, griliášem apod.
- Z hmoty lžičkou odebíráme kousky a rychle tvoříme kuličky, abychom čokoládu nerozehřáli teplem rukou.
- Hmotou také můžeme obalit mandle, celé ořechy nebo jejich části, kousky želé, sušené višně, brusinky nebo rozinky máčené v alkoholu atd. a zabalit do kuličky. Možností je mnoho.
- Kuličky obalíme v práškovém kakau, kokosu, sekaných jádrovinách, cukrovém zdobení, rozdrceném lyofilizovaném ovoci, ztuhlé máčíme v čokoládě apod.
Podáváme v papírových košíčcích a můžeme z různých druhů skládat efektní bonboniéry.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře