Jak dusit kuřecí maso. Postup je velmi jednoduchý a rychlý
Kuřecí maso je křehké a jemné, zároveň je důležitým zdrojem bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Jeho příprava je snadná a rychlá, navíc velmi variabilní. Z kuřecího masa lze připravit velké množství chuťově zajímavých pokrmů.
Co je to vlastně "dušení" masa? Dušení je tepelná úprava, při které se připravuje pokrm v uzavřené nádobě v malém množství tekutiny za přítomnosti páry. Dusit můžeme v hrnci nebo v troubě. Podívejte se, jak dusit kuřecí maso.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně dusit
Velikou výhodou je, že kuřecí maso je křehké a měkké samo o sobě, proto nám dušení nezabere mnoho času.
- Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájené kuřecí maso, osolíme a zprudka opečeme.
- Orestované maso dochutíme kořením podle potřeby, pak podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso z poloviny potopené.
- Přikryjeme pokličkou a dusíme.
- Kuřecí maso je měkké, nepotřebuje tedy dlouhé dušení, ale pokud chceme zredukovat tekutinu, necháme dusit déle.
- Nakonec můžeme ještě dochutit lžící kečupu nebo zjemnit zakysanou smetanou.
Dušené kuřecí maso je vhodné dietní jídlo. V následujícím videoreceptu pro vás máme zajímavou inspiraci na kuřecí maso s dušenou mrkví a kapustou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jak správně dusit maso, aby bylo šťavnaté. Poradíme vám, jak získat pokrm s výraznou chutí a vůní
Komentáře