Zbylé knedlíky snadno ohřejeme, nejlépe to jde nad párou. Začátečníkům poradíme, jak to udělat, aby po ohřátí chutnaly jako čerstvé
Když zbydou domácí knedlíky, většinou je dojídáme v dalším pokrmu. Ohříváme je nejraději nad párou, aby byly jako čerstvé. Potřebujeme k tomu pařáček, papír na pečení a kastrol s trochou vody. Ohřívání je záležitostí chvilky.
Ohřívat knedlíky v páře není nic složitého. S knedlíky uvařenými podle osvědčeného receptu zacházíme podle jejich druhu. Kynuté a bramborové knedlíky ohříváme nakrájené na plátky, kulaté knedlíky (chlupaté, špekové apod.) necháme v celku nebo je půlíme. Ovocné knedlíky ohříváme celé. Mražené knedlíky musíme nechat předem rozmrznout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřát knedlíky nad párou
Postup zvládne úplně každý.
- Do hrnce nebo kastrolu nalijeme asi 2 cm vody. Vložíme rozložený pařáček.
- Na pařáček položíme kruh z papíru na pečení, který propícháme, aby jím pára lépe prostoupila. Díky papíru se knedlíky nepřilepí.
- Na papír rozložíme knedlíky tak, aby se nedotýkaly a pára mezi nimi mohla dobře působit. Kastrol nebo hrnec zakryjeme dobře těsnící poklicí.
- Vodu udržujeme v mírném varu, aby se vytvořilo dost páry.
- Knedlíky necháme důkladně prohřát. Trvá to 3–5 minut.
Video ukáže, jak jednoduše připravit bramborové knedlíky.
I další knedlíky uvaříme podle osvědčených receptů, a po ohřátí je můžeme rovnou servírovat.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jak uchovat kynuté knedlíky? Mražení je jednoduchý a rychlý způsob jejich skladování. Poradíme, jak správně postupovat
K pečenému masu jsou oblíbenou přílohou chlupaté knedlíky. Jsou rychlé a jednoduché, ale jejich příprava má svá pravidla
Komentáře