Jehněčí maso je křehké a šťavnaté. Jak ho správně okořenit, aby vynikla jeho chuť?
Jehněčí maso máme tradičně spojené s jarním obdobím, ale není vůbec na škodu si toto dobrotu dopřát kdykoliv během celého roku. Maso je jemné, křehké a šťavnaté a velmi dobře se doplňuje s kořením a bylinkami.
Oblíbené je také v asijské a indické kuchyni. Proto mohou některé recepty vonět exotikou. Jehněčí maso není aromatické, ale má svoji specifickou vůni. Pokud je zvíře starší, může se stát, že maso bude mít výraznější vůni. Tu můžeme eliminovat naložením masa přes noc do mléka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak okořenit jehněčí maso
K jehněčímu se skvěle hodí červené víno. Můžeme jím maso podlévat i zapíjet.
- Z bylinek k jehněčímu masu nejlépe pasuje tymián a rozmarýn.
- Správnou chuť masu dodá také česnek, který můžeme částečně pokrájet a částečně prolisovat. Lisovaný česnek do masa vmasírujeme společně se solí a pepřem.
- Zajímavou chuť masu dodá máta, oregano a koriandr.
- Z bylinek můžeme udělat marinádu, ve které necháme maso odpočívat přes noc.
- Protože maso je lehce nasládlé, dobře k němu chutná také ovoce, jako jsou jablka a švestky.
Na závěr přidáváme videorecept na marinádu. Ta velmi příjemně ochutí maso nejen ke grilování. Doplnit ji ještě můžete o bylinky, o které si jehněčí maso přímo říká.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se připravuje tmavé maso a zvěřina na červeném víně. Jaké zvolit víno a jak maso podlévat?
Jablečné čatní: Do pikantní indické omáčky z českých jablek patří cibule, typickou chuť dodá kombinace chilli a skořice
Asijské bylinky: Koriandr, thajská bazalka nebo perila jídlo ochutí, provoní a ještě pomůžou trávení
Komentáře