Jak ozdobit řezy čokoládou, aby vypadaly skvěle? Podle jednoduchého videa to zvládnete
Ozdobit moučník lze různými způsoby. Mezi nejoblíbenější způsoby zdobení však bezpochyby patří čokoláda, která se hodí na různé druhy dezertů a jdou s ní vykouzlit krásné věci. Když navíc smícháte tmavou a bílou, máte luxusní dezert na stole.
Čokoláda se hodí na spoustu moučníků a řezů. Jednou z možností je polevu jen tak nalít na povrch, ale pokud si chcete se zdobením přece jen trochu vyhrát, můžete jednoduše vykouzlit oku lahodící dezert. Pojďme se společně podívat na jednoduchý návod, jehož výsledkem je krásně ozdobený moučník, a to dokonce dvěma druhy čokolád.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ozdobit řezy čokoládou
Postup není vůbec složitý:
- Připravíme si hořkou nebo mléčnou čokoládu a menší množství bílé čokolády. Každou z nich rozpustíme ve vodní lázni.
- Hotový moučník polijeme hořkou/mléčnou čokoládou. Bílou čokoládu vložíme do cukrářského sáčku a kreslíme svislé čáry.
- Poté si vezmeme párátko a napříč jim protáhneme nakreslené čáry (první čára zleva, druhá zprava až nakonec).
Tento způsob zdobení můžete využít na různé moučníky. Vyzkoušet můžete nadýchaný perník, míša řezy nebo jednoduché kávové či tvarohové moučníky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Dunajské vlny na první pohled vypadají jako obyčejné řezy, když je ale nakrájíte, čeká vás překvapení
7 receptů na čokoládové moučníky: Ochutnejte to nejlepší pro sváteční i romantické chvíle
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře