Jak připravit sázená vejce s dokonalým žloutkem? Mrkněte na videonávod
Sázená vajíčka jsou oblíbeným pokrmem, který se podává jako snídaně, brunch nebo lehký oběd. Milujete ten dokonale tekutý žloutek, ale ne a ne se povést? Chce to trochu cviku, ale díky jednoduchému videonávodu to zvládnete levou zadní.
Co jsou vlastně sázená vejce? Způsob tepelné úpravy, kdy během smažení bílky ztuhnou a vytvoří křehký vnější obal, zatímco žloutky zůstanou tekuté nebo polotekuté, což vytváří dokonalý kontrast textury a chuti. Dostat se ale na tento kontrast není někdy příliš lehké a ne vždy to dopadne podle očekávání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tipy, jak připravit sázená vejce
Postupujte podle kroků níže a připravte si dokonalá sázená vejce.
- Připravte si pánev a rozehřejte v ní cca 1 lžíci oleje, přidejte také kousek másla.
- Vejce vyklepněte do mističky a podle chuti osolte.
- Opatrně vložte do pánvičky a přiklopte poklicí.
- Tímto způsobem smažte vejce přibližně 1 minutu.
- Po uplynutí času odstraňte vejce z ohně a nechte stát cca půl minuty.
- A voilà, máte dokonalá sázená vejce.
Sázená vajíčka lze podávat samostatně s toastem, slaninou nebo dalšími přílohami, nebo je použít k doplnění hlavních jídel (čočky, dušené mrkve či třeba koprovky).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sázená vejce neboli volská oka? S námi je i začátečníci zvládnou dokonale
Retro: Plumlovský řízek zažene hlad i bez přílohy a kdysi stál 15 Kčs stejně jako biftek. Typické pro něj jsou tři zvláštní ingredience
Vejce 7 krát jinak! Umíte připravit ztracená vejce, vejce Benedikt nebo vejce v kokotce?
Komentáře