Jak restovat žampiony. Jednoduchá úprava žampionů nám zabere jen chvilku a skvěle si pochutnáme
Restované žampiony jsou velmi jednoduchým pokrmem, který navíc skvěle chutná. Můžeme je podávat jednoduše s pečivem či vařenou zeleninou, posypat jimi polévku a výborně se hodí také jako další příloha ke grilované zelenině.
Houby nejprve očistíme pomocí hadříku nebo ostrého nožíku. Poté je rychle opláchneme vodou a osušíme na látkové utěrce. Pak se již můžeme pustit do restování. Postup je velmi snadný, a přitom výsledná chuť výborná. Restované žampiony jsou dalším z pokrmů, u kterých obdivujeme krásu jednoduchosti.
Jak restovat žampiony
Žampiony nakrájíme na plátky (velikost si sami zvolíme), které vkládáme na rozehřátou pánev, na níž jsme připravili máslo nebo olej, případně směs obojího. Výborné je také přepuštěné máslo, které se nepřepaluje. Žampiony se mohou restovat na cibuli a doplnit pro vůni česnekem. Ochutíme je oblíbeným kořením (např. kari, pepř, kmín, tymián). Nakonec je posolíme a posypeme např. sekanou zelenou petrželkou. Restování provádíme zprudka a rychle, žampiony by při něm neměly "plavat", na závěr získají atraktivní zlatohnědou barvu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů na grilované pochoutky. Jak postupovat, aby se nám grilování povedlo
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře