Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
Při rozvalování křehkého lineckého nebo perníkového těsta se často stane, že neustálým podsypáváním moukou se do těsta zapracuje víc mouky, než potřebujeme. Lze tomu předejít jednoduchou vychytávkou.
- Rozstříhneme větší mikrotenový sáček nebo uřízneme z potravinové fresh fólie přiměřený kus, kterým pokryjeme vál.
- Položíme těsto a začneme zlehka rozvalovat válečkem. Na těsto netlačíme.
- Rozválíme na požadovanou sílu, vykrájíme tvary a přeneseme na plech.
- Zbytky shrneme, krátce propracujeme a můžeme opětovně použít.
Co dělat, když se těsto lepí?
Tip: pokud se těsto přesto k fólii lepí, můžeme lehounce před prvním válením poprášit fólii moukou. Pokud se těsto lepí i na váleček, položte i navrch na těsto jeden díl sáčku nebo fólie a válejte přes ni.
Tímto způsobem máme jistotu, že těsto zůstane v původním složení bez nadměrného množství mouky, nebude praskat a dobře ho od fólie zvedneme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Louskání ořechů je činnost pro dlouhé večery. Dobrým pomocníkem je kladivo nebo palička, práce pak jde dobře od ruky
Velký přehled nejlepších těst na cukroví: Uděláte si linecké, kokosové nebo kávové?
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Komentáře