Měkké a šťavnaté vepřové řízky: Jak jich docílit? Máme pro vás vychytávku
Může se stát, že místo plánovaných měkkých a šťavnatých vepřových řízků, vyjdou vysušené plátky masa, které se těžko žvýkají a ke šťavnatosti mají hodně daleko. Čím to je a jak tomu předejít? To poradíme v tomto článku.
Na vině může být špatný výběr masa. Pokud chceme, aby byl řízek šťavnatý, zvolíme prorostlé maso, které během smažení uvolní šťávu. Ideální tak je vepřová krkovice. Maso není třeba vyklepat na tenoučký plátek - během smažení by se rychle vysušil. Stačí ho jen rukou jemně vytlačit do strany a pokud sáhnete po paličce na maso, naklepávejte přes mikrotenový sáček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit měkké vepřové řízky
Tento trik lze použít i u jiných druhů mas a bude fungovat úplně stejně.
- Plátky masa namočíme do mléka a necháme je přes noc odpočívat. Mléko dokáže maso zjemnit, bude šťavnaté a měkké.
- Stejně fungují i jiné mléčné produkty, jako je jogurt, kefír, smetana a další. K nim můžete přidat bylinky, koření nebo třeba česnek.
- Maso je nejlepší nechat odpočívat v marinádě přes noc, ale už i 2 hodiny budou na mase znát.
- Po marinování maso klasicky osolíme, obalíme v trojobalu a osmažíme.
- Během smažení dodržujeme několik pravidel, mezi něž patří dostatek dobře rozpáleného oleje, nesmažit mnoho masa najednou, nesmažit na plný výkon a přebytečný tuk z osmaženého řízku odsát papírovou utěrkou.
Na závěr přikládáme pro inspiraci videorecept na jogurtovou marinádu, kterou využijeme nejen na kuřecí maso, ale i na vepřové nebo na zvěřinu. Maso po marinování stačí jen obalit ve strouhance a rovnou přejít ke smažení.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit řízky, aby byly měkké a šťavnaté? Máme pro vás 5 osvědčených rad
Nakládání masa do jogurtu, kefíru či podmáslí: Znáte stále oblíbenější trend? Poradíme, jak postupovat
Jaké maso se hodí na řízky a jak ho připravit na smažení? Držíme se jednoduchých rad našich babiček
Komentáře
3. 5. 2024 10:47
3. 5. 2024 07:50