Chutnou zmrzlinu z čerstvého ovoce zvládne každý začátečník
S příchodem teplých dnů a dozráváním čerstvého ovoce přichází automaticky chuť na zmrzlinu. Ta ovocná bývá pro děti nejlepší. A není nad zmrzlinu domácí. Provedeme vás postupem její přípravy.
Udělat zmrzlinu z čerstvého ovoce není nic složitého. Řídíme se jen tím, kolik času chceme přípravě pochoutky věnovat. Nejjednodušší je zmrazit ochucený ovocný protlak v tvořítku na nanuky nebo v nějakém kelímku. Ale můžeme si s přípravou i pohrát.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat zmrzlinu z čerstvého ovoce
Základem vždy zůstane ovocný protlak, který můžeme před zmražením doplnit dalšími surovinami.
- Protlak mírně zředíme rostlinným mlékem. Živočišné mléko se mrazit spíše nedoporučuje.
- Do protlaku vmícháme tučnou smetanu. Spolu s cukrem nejlépe uchová chuť ovoce.
- Jogurt nebo tvaroh přidá protlaku příjemně nakyslou chuť. Ovocné zmrzliny s jogurtem nebo tvarohem jsou vyhledávané a oblíbené.
- Poslední postup je vhodný pro kuchařské nadšence a labužníky. Do klasického zmrzlinového základu místo části smetany přidáme ovocný protlak.
Pro začátečníky máme natočené video na jahodovou zmrzlinu. Postup doporučujeme ke zhlédnutí:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře