Buflery jsou kulaté piškoty: Jak upéct oblíbenou sladkou pochoutku
Dětské piškoty, buflery, odjakživa sloužily nejen jako svačinka pro děti, součást nepečeného cukroví nebo zahušťovadlo do koláčových nádivek, ale také byly využívány jako podložka pod křehké zákusky, které by se nám jinak v rukách rozpadly.
Bez piškotů si nedokážeme některé zákusky představit. Ale piškoty jsou většinou tvrdé a po konzumaci samotných zákusků se nemilosrdně vyhazují. Domácí buflery jsou naopak křehké a přitom měkké. Poradíme vám, jak je upéct.
Jak připravit buflery
Potřebujeme elektrický šlehač a 4 ingredience:
- 4 vejce
- 100 g krystalového cukru
- 130 g hladké mouky
- 20 g solamylu
Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky a zbylý cukr vyšleháme do světlé pěny a vařečkou vmícháme mouku, smíchanou se škrobem a poté ušlehaný sníh. Těsto vložíme do cukrářského sáčku bez špičky a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme stejně velké hromádky těsta. S plechem bouchneme o stůl, abychom vytlačili bublinky. Pečeme asi 10 minut na 180 °C.
K čemu se používají buflery
Kromě rychlé svačinky pro děti se využívají v cukrařině:
- Nejznámější jsou jako jedlé podložky pod indiánky, likérové špičky a kokosky.
- Používají se jako spodek pražských koulí a vosích úlů.
- Mezi dva buflery nastříkáme máslový krém a zákusek polijeme čokoládou.
- Piškoty můžeme použít jako základ nepečených nebo smetanových dortů.
Dostali jste chuť na likérové špičky? Nemusíte pro ně do cukrárny, ale můžete si je připravit sami podle našeho videoreceptu:
Sladké drobečky
Piškoty je nutné před vytvořením indiánků a špiček potřít čokoládou, aby sníh nebo vaječný koňak buflery nerozmočily. V nepečeném cukroví jsou rozmočené piškoty naopak žádoucí - například v kokosovém salámu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Manuál pečení cukroví: Jak používat pečicí papír, na kolik rozžhavit troubu a co s plechem?
Pražské koule, recept na slavný retro zákusek s krémem uvnitř a čokoládou zvenku z pořadu Peče celá země
Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma
Komentáře
31. 3. 2024 19:42
20. 3. 2024 11:04