Jak upéct piškotovou roládu. Vyzkoušejte oblíbené recepty na nadýchaný moučník
Moučníky z piškotového těsta patří k těm nejoblíbenějším, můžeme je připravit i na slavností příležitosti. Mohou to být různé řezy, bábovky, dorty i krásně ozdobené rolády. Vybrali jsme několik receptů, které pomohou proniknout do tajů jejich přípravy i méně zkušeným.
Co potřebujeme na piškotové těsto
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct nadýchanou piškotovou roládu
- Bílky pečlivě oddělíme od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh, tak aby se po vyjmutí metly ze sněhu tvořily špičky, které zůstávají stát a neklesají.
- Žloutky našleháme s cukrem do husté pěny. Poté k nim postupně a zlehka vmícháme sníh, tzn. sníh do žloutkové pěny pozvolna "zabalujeme", aby neklesl.
- Potom po lžících vmícháme polohrubou mouku. Kdyby se mouka přidala najednou , klesla by ke dnu.
- Připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme cca 8 min. při teplotě 180 °C. Pokud piškotová těsta pečeme příliš prudce, rychle vyběhnou, ale později klesnou.
- Správné propečení piškotového těsta poznáme podle zrůžovění povrchu. Upečený piškot zůstane při dotyku prstem sice pružný, ale neboří se.
- Horký piškot překlopíme pomocí navlhčené utěrky z plechu a hned ho rolujeme.
- Po vychladnutí ho rozložíme a naplníme pudinkovým krémem, znovu stočíme a dozdobíme.
- Hotovou roládu před podáváním vychladíme v lednici.
Aby se nám roláda krásně povedla, pomůže nám zhlédnutí následujícího videa:
Další tipy na piškotové rolády
Podle dalších receptů můžeme vyzkoušet i jiné skvělé rolády. Když do těsta přidáme trochu přesátého kakaa , výsledkem bude kakaový piškot. Upečený piškot naplníme (krémem či marmeládou) a ozdobíme podle vlastní fantazie a možností. Využijeme strouhaný kokos, mleté vlašské ořechy i čerstvé ovoce (např. jahody, maliny, borůvky).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak oddělit žloutek od bílku. Jednoduchý postup pro začínající hospodyňky
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Jak upéct dokonalou piškotovou roládu. Přinášíme osvědčený postup a jednoduché rady, jak uspět s roládou hned napoprvé
Komentáře