Palačinky by měly být co nejtenčí. Jak na to vám ukáže videonávod
Není snad nikdo, kdo by neměl rád palačinky. Těsto je hotové hned, usmažené jsou taky rychle a potom už zbývá jen je namazat tím, na co máte zrovna chuť. Jelikož je vždy co zlepšovat, i palačinky můžete dovést k dokonalosti.
Usmažit tenoučké palačinky, které by byly skoro průhledné, je cílem mnoha kuchařů. Pokud budete postupovat podle videonávodu, jistě se vám povedou skoro tak tenké jako ty francouzské z trhů a poutí. Chce to jen trochu cviku.
Jak smažit palačinky
Předpokladem je kvalitní nepoškrábaná pánev, dál už je to na vás.
- Pánev lehce potřeme olejem a rozehřejeme ji na střední teplotu.
- Těsto nalijeme doprostřed pánve a nakláněním pánve ho rozlijeme po celé ploše.
- Jakmile těsto na povrchu zmatní, palačinku podebereme a otočíme.
- Palačinku krátce osmažíme i z druhé strany.
- Palačinky zdobíme sezónním ovocem a šlehačkou či plníme marmeládou a zmrzlinou.
Palačinky jsou výborné i naslano.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře