Jaký je rozdíl mezi svařákem, punčem a grogem: Jak se tyto nápoje od sebe liší
Zahřívací nápoje musí být horké a zároveň obsahují ještě zahřívací složky, proto nenechají rozhodně nikoho chladným. Kromě alkoholu je takovou složkou především koření - hřebíček, skořice, zázvor a chilli, ale i med nebo citrónová šťáva.
Všechny horké nápoje s alkoholem mají společnou vlastnost - zahřejí tělo i duši, pokud se používají s mírou. Proto jsou oblíbenou součástí zimního pohoštění pro přátele i pro rodinu. V nealkoholové verzi nadchnou také děti.
Rozdíl mezi svařákem, punčem a grogem
Všechny tři nápoje se připravují horké a slouží pro zahřátí v chladných večerech:
- Svařené červené víno obsahuje kromě alkoholu jen cukr, citrónovou šťávu a koření - hřebíček, skořici a badyán. Někdy se ředí trochou vody.
- Ovocný punč je nápoj z červeného vína, ovocné šťávy a koření. Šťáva může být z jakéhokoli chuťově výrazného ovoce. Podle sladkosti šťávy punč dosladíme.
- Rumový grog připravíme z oslazené vody s citrónem nebo z čaje, do kterých po svaření nalijeme rum nebo i jiný tvrdý alkohol, v množství podle chuti.
Představte si, jak sedíte v křesle pod dekou a pozorujete vločky sněhu za oknem. V našem videu se můžete podívat na jeden z receptů na vánoční punč, který vás během takového chladného večera zahřeje:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře