Kvíz na téma velikonoční pokrmy a zvyky: Otestujte své znalosti
Velikonoce jsou krásným svátkem, při kterém oslavujeme přicházející jaro. Příroda se probouzí k životu a s tímto svátkem jsou spjaté různé tradice a zvyklosti. Tradičně na Velikonoce pečeme beránka, mazance i boží milosti.
Křesťanům končí 40-ti denní půst a vrcholí přípravy na Velikonoce, kdy se vařily a pekly samé dobroty. Na každý den měli naši předci stanovená milovaná jídla, která se tradičně připravovala. Víte, jaké jsou ty nejoblíbenější dobroty?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Slané velikonoční pokrmy
Popeleční středa a Velký pátek byly striktní dny, kdy se nejedlo maso kromě ryb, proto se na stůl velmi často podávaly husté polévky, luštěniny či ovocné kynuté knedlíky. Na bílou sobotu se vařila jarní polévka a také velikonoční nádivka. Na zelený čtvrtek se chystaly zelené pokrmy jako je špenát, kapusta či hrách.
Sladké velikonoční pokrmy
K Velikonocům rozhodně patří také sladké dobroty, každý známe tradičního beránka a voňavé mazance s mandlemi či boží milosti, které se smaží na Velikonoční pondělí. Na Škaredou středu se tradičně pekly jidáše z kynutého těsta.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma Velikonoce: Znáte velikonoční tradice? Poradíme s přípravou výborné nádivky a beránka
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře