Jak na mramorování bábovkového těsta. Video návod na efektivní zdobení těsta
Mramorovaná bábovka nebo dort je efektní způsob ozdobení těsta. Část těsta obarvíme kakaovým práškem, který do těsta vmícháme. Při pečení vznikne efekt střídání barev.
Bábovkové nebo dortové těsto rozdělte na dvě části. Mohou být stejně velké nebo jedna část větší než druhá. Jednu část obarvěte prosátým práškovým kakaem. Někdy je nutné kakaové těsto trošku naředit tekutinou, aby nebylo hutné.
Bábovkovou nebo dortovou formu připravte podle návodu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Můžete vyzkoušet dva způsoby mramorování
1. Nalijete polovinu světlého těsta. Na něj nalijete tmavé těsto a zakryjete zbytkem světlého. Pak lehce projedete špejlí, aby se mírně vrstvy promíchaly. Své udělá i zdvihání těsta při pečení.
2. Světlé a tmavé ne moc husté těsto klademe do formy po malých vrstvách lžící. Vždy na vrstvu světlého patří tmavé a naopak. Tíhou těsta se vrstvy samy rozlijí. Toto mramorování je pracnější, ale po upečení efektnější.
Při krájení upečeného a vychladlého korpusu vidíme hezké střídání barev.
Záleží na vás, které mramorování si zvolíte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře