Připravte si plněný snídaňový croissant: Ukážeme vám jednoduchý videopostup
Kdo by neměl rád lahodný a křehký croissant? Původem pochází z Francie a vyrábí se z plundrového kynutého těsta, které se překládá s máslem. Připravte si rychlou snídani a naplňte si lahodný croissant podle našeho videoreceptu.
Název croissant znamená francouzsky půlměsíc, proto se tvaruje do zahnutého tvaru. Máslové těsto se několikrát překládá a válí, aby získalo svoji křehkost a plátkovou konzistenci. Máme pro vás skvělý tip, jak si toto křehké a lahodné pečivo naplnit a vyrobit z něj dokonalou snídani.
Mohlo by vás zajímat
Jednoduchý návod na plněný croissant
Vyzkoušejte to spolu s námi:
- Na pánvi osmažíme slaninu z obou dvou stran.
- Ze dvou vajec připravíme na pánvi míchaná vajíčka, která osolíme a opepříme.
- Hotová míchaná vajíčka posypeme sýrem.
- Rozpustíme kousek másla a opečeme na něm croissanty dozlatova.
- Na spodní croissant naneseme dresink, přidáme vejce a slaninu.
- Na závěr přidáme na plátky nakrájené avokádo a zakápneme dresinkem.
- Dáme druhou půlku croissantu a máme hotovo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře