Proč se při smažení připalují palačinky? Poradíme, co do těsta určitě nepřidávat
Palačinky jsou jedním z nejznámějších dezertů, který každý známe již od dětství. Jednoduché placky můžeme libovolně namazat domácí marmeládou nebo čokoládou a ozdobit kopečkem šlehačky. Všichni v rodině zajásají.
Palačinky jsou skvělým dezertem, do kterého se často pustí mnozí začátečníci v kuchyni. Těsto je během chviličky připravené a poté stačí palačinky jen usmažit na pánvi. Přesto i tak jednoduchý dezert skrývá jistá úskalí, jako je třeba připalovaní těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč se palačinky připalují
Důvod, proč se palačinky připalují, je prostý - v těstě je přidaný cukr, který při smažení začíná rychle karamelizovat a to způsobuje připalování. Pokud se vám palačinky připalují, vynechte příště cukr a problém by měl být vyřešen. Těsto se bez něj obejde a hotové palačinky naplníme sladkou náplní.
Palačinky nemusíme plnit pouze marmeládou či čokoládou. Tento recept vás provede krok za krokem postupem, jak připravit palačinky zapečené s tvarohem. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře