Tři varianty svítků do polévky: Poradíme vám s jejich přípravou
Svítek do polévky je vaječný závitek, podobný palačince, který se peče v troubě nebo rychle osmaží na pánvi. V kuchyni našich babiček se svítek připravoval často, polévka s ním byla vydatná a chutná.
Mohlo by vás zajímat
Jaké jsou možnosti přípravy svítku
- Piškotový svítek připravíme ze 3 ušlehaných bílků, do kterých přišleháme 3 žloutky, 3 lžíce hrubé mouky a sůl. Pečeme v troubě ve vymazaném a vysypaném pekáčku nebo opečeme na pánvi.
- Krupicový svítek připravíme stejným způsobem - pouze do žloutků zašleháme změklé máslo do pěny a přidáme krupici s bílkovým sněhem. Můžeme přidat nasekanou petrželku. Pečeme v troubě, ale i na pánvi.
- Bramborový svítek připravíme obdobně. Do ušlehaných žloutků s máslem přimícháme nastrouhané vařené brambory a husté těsto naředíme mlékem a ochutíme zelenými bylinkami. Opékáme na pánvi.
Svítek krájíme na drobné tvary, které vkládáme do horké polévky. Silný svítek pokrájíme na kostičky a tenký na nudličky nebo smotaný do závitku jako šneky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře