Blesková tortilla s kuřecím masem: Vyzkoušejte tento skvělý recept podle videa
Tortilla vznikla ze španělského slova torta a v překladu znamená "dortík". V dnešní době ji známe jako tenkou placku, která se vyrábí nejčastěji z pšeničné nebo kukuřičné mouky, kterou můžeme naplnit podle své chuti a fantazie.
Znáte pravou španělskou tortillu? Vypadá úplně jinak, než jakou ji známe my. Jedná se totiž o vaječnou omeletu s opečenými bramborami a cibulí, nebo případně s dalšími surovinami jako je česnek nebo paprika. U nás je nejznámější tortilla jako tenká placka, kterou plníme masem, zeleninou a dresinkem. Zapéct se dá na mnoho způsobů jako wrap, burrito nebo třeba quesadilla.
Mohlo by vás zajímat
Plněná tortilla s kuřecím masem
Tato lahodná tortilla se hodí jako rychlý oběd nebo večeře. Bude hotová již za 15 minut a na výsledku si určitě pochutnáte.
- Na pánvi rozpalte olej a nasypte na kousky nakrájené kuřecí maso, okořeňte a orestujte.
- Dále potřebujete papriku, červenou cibuli, pórek a jarní cibulku.
- Vše pár minut restujte.
- Přilijte zakysanou smetanu a chilli omáčku. Celou směs promíchejte a dejte stranou.
- Na pánev si nachystejte tortillu, na ni dejte nastrouhaný sýr a připravenou směs, kterou posypete sýrem. Přehněte a restujte na pánvi.
- Tortilla je skvělá jak teplá, tak i jako studená svačinka.
Vyzkoušejte tento recept na přípravu domácí tortilly, překvapí vás svou jednoduchostí a výbornou chutí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme extra snadné tortilly podle šéfkuchaře Gordona Ramseye: 8 skvělých placek máte na stole do půl hodinky
Zapečené tortilly jsou jednoduchým letním jídlem. Výborně chutnají se sýrem, rajčaty a kapií
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Komentáře