7 receptů na omáčky: Vyberte si tu nejlepší podle svého gusta
Výběr nejlepších receptů na báječné omáčky vás nadchne. Každá omáčka je zcela jiná a záleží na vás, které dáte přednost. Ať už si vyberete tradiční svíčkovou nebo jednoduchou sýrovou omáčku, máte se na co těšit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Svíčková na smetaně
- Koprová omáčka
- Rajská omáčka
- Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
- Expres kuře na paprice
- Těstoviny se sýrovou omáčkou
- Guláš - nejlepší!
1. místo
Mezi nejoblíbenější omáčky v naší kuchyni patří rozhodně svíčková. Pro její přípravu použijeme hovězí maso, kořenovou zeleninu a cibuli. Maso se peče přibližně 2 hodiny v troubě. Hotovou omáčku, zjemněnou smetanou, podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.
2. místo
Koprovka je další oblíbenou omáčkou. Její příprava je poměrně svižná a za chvíli tuto dobrotu můžeme podávat. Výborná je s bramborem či knedlíkem a vařeným vejcem. Jemně smetanová chuť a vůně čerstvého kopru vás budou lákat k dalšímu přídavku.
3. místo
Rajská omáčka je skvělá z čerstvých rajčat, nejlépe domácích, ale stačí na ni použít jen konzervovaná rajčata, 100% rajčatovou šťávu nebo rajský protlak. Omáčku milují děti i dospělí. Typicky se podává s kouskem hovězího a s knedlíkem, výborně chutná s plněnou paprikou či s plátkem sekané.
4. místo
Boloňská omáčka je typickou součástí italské kuchyně, ale zdomácněla i u nás a prošla řadou obměn. Přesto se stále podává s těstovinami a jejím základem je maso, cibule a další zelenina. Její příprava je poměrně zdlouhavá, proto si ji můžeme uvařit ve větším množství a poté část zavařit na jindy.
5. místo
Rychle připravené kuře na paprice je žádanou dobrotou, která chutná dětem i dospělým. V omáčce se snoubí jemná chuť smetany a mleté sladké papriky. Podávat ji můžeme s knedlíkem, rýží či těstovinami.
6. místo
Pro milovníky sýrů je velkou lahodou pochutnat si na sýrové omáčce, na jejíž přípravu se používají různé druhy sýrů, např. Eidam a Niva jako v tomto receptu. Příprava je rychlá a omáčka se skvěle hodí k nokům či obyčejným těstovinám.
7. místo
Guláš z velkého množství cibule a kvalitního hovězího masa vás možná přinutí plakat při jeho přípravě, ale odměnou vám bude velká dobrota. Podávat ho můžete s těstovinami, knedlíkem, rýží či jen tak s chlebem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit boloňskou omáčku. Podáváme ji s těstovinami a na talíři sypeme parmezánem
Jak udělat dobrý houskový knedlík? Uvařte ho z kynutého těsta. Klasický recept nezklame, knedlíky se zaručeně povedou
Desatero rad na téma noky a nočky: Seznámíme vás s jejich přípravou, podáváním a uchováním
Komentáře