Jak se strouhá na struhadle ve stylu julienne. Jde o specifický způsob přípravy zeleniny
Julienne je krájení zeleniny na tenké hranaté proužky. Existují struhadla, která nám takovou práci usnadní. Můžeme s nimi připravit tenké hranolky zeleniny, které jsou stejně silné, což je nejen vhodné pro tepelnou úpravu, ale také potěchou pro oči.
Mohlo by vás zajímat
Jakou zeleninu použijeme na julienne
Jak se strouhá julienne na struhadle
- Krátké nudličky nastrouháme tak, že zeleninu přiložíme kolmo ke struhadlu. Jsou vhodné k zavaření do dětských polévek a příkrmů.
- Střední nudličky vytvoříme sklonem mrkve ke struhadlu v úhlu 45 °. Použijeme je do salátů a do zeleninových nebo masových polévek.
- Dlouhé nudličky strouháme po celé délce zeleniny. Vzniknou dlouhé proužky, které se hodí do orientální kuchyně, do jarních závitků, ale i do tortill.
V našem videu můžete vidět, jak se krájí julienne:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Česnek se dá oloupat velmi jednoduše, když víte jak na to. Videonávod vám poradí
Domácí coleslaw hravě předčí ten kupovaný: Když v dresinku dobře zkombinujete majonézu a jogurt, je neodolatelný
Jak krájet zeleninu na proužky. Vyzkoušejte mrkev nebo celer ve stylu "julienne"
Komentáře