Recepty a tipy na rychlovky s časem přípravy do 20 minut
Vaření ze zbytků zeleniny, jablek, starého pečiva nebo čehokoliv dalšího není žádná ostuda. Naopak; i z takových surovin může vzniknout skvělé jídlo, které bude rychle hotové a navíc se díky němu vyhnete zbytečnému plýtvání, čímž ušetříte peníze. Máte doma zbytek masa, trochu šťávy nebo omáčky a k tomu třeba kus knedlíku, starou housku či přebytečnou uvařenou rýži? Vše nakrájejte na malé kousky a smíchejte buď v hluboké pánvi, nebo to nasypte do pekáčku a nechte 20 minut prohřát v troubě. Vynikající večeře je hotova!
Za 20 minut můžete mít hotový i výborný a tradiční dezert - takzvaná Horká láska, to je vanilková zmrzlina přelitá lesními plody svařenými s cukrem a máslem. S touto kalorickou bombou je třeba šetřit, ale jak jednou ochutnáte, okamžitě jí propadnete. Koupili jste chleba, ale stihnul vám ztvrdnout? I to můžete do 20 minut vyřešit. Namočte jej, zabalte do alobalu a dejte ho na 20 minut do trouby vyhřáté na 200°C. Bochník vyndáte ven jako znovu čerstvý!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí rybí prsty jsou levnější a chutnější, než ty kupované. Křupavost jim dodá panko strouhanka nebo kukuřičné lupínky
Vyznejte se v těstovinách, díl II.: Víte, že zatočené tortellini prý mají připomínat pupík Venuše?
Jak na vepřové maso v mrkvi? Trochu mrkve do základu a plátek másla nakonec dají omáčce výraznější chuť a jemnost