Recepty a tipy na jídla do 50 korun za porci
Jak vařit dobře a levně? Chce to jen trochu kreativity a tu správnou inspiraci! I s pouhými 50 korunami na porci se totiž dá vykouzlit vynikající jídlo. Československou klasikou bývala takzvaná chlaupářská omeleta, která sice není nejzdravější, ale zasytí a potěší každého, kdo ji pamatuje v době největší popularity. Velmi výživné jsou naopak nejrůznější kaše, třeba ovesná nebo jáhlová. Takovou dobrotu stačí osladit medem, nakrájet do ní jablko, přidat špetku skořice - a skvělá, levná a zdravá snídaně je na stole!
Chcete-li se při vaření vejít do 50 korun, inspirujte se staročeskou kuchyní; naši předkové totiž museli vyjít s málem. Třeba tradiční lokše nebo nudle s mákem chutnají skvěle a jejich výroba nestojí skoro nic, a to jak po stránce finanční, tak z hlediska námahy.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Zmírněte paralyzující menstruační bolesti: Od křečí v podbřišku pomůžou tyto potraviny
Česká gastronomie v průběhu věků: Za první republiky byla uznávaná, dnes je plná náhražek
Dušená vepřová plec s kapustičkami je báječně šťavnavá, vůni dodá rozmarýn a skvělou chuť česnek a cibule