Vývar do zásoby
Na přípravu můžeme použít kuřecí skelet a křídla, která nám zbydou po naporcování kuřete, nebo si přímo koupit směs z kuřete na polévku. Kuřecí křídla mají super poměr masa, kostí, chrupavek a kůže. Křídla vývaru přidají chuť i pěknou porci želatiny. Kůže obecně je zdrojem tuku a želatiny.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
A až budete příště vařit polévku, vyhoďte masox a kostky z okna a přidejte místo kostky 100 ml zamrzlého zredukovaného vývaru. Já používám 100 ml redukce zhruba na 4 porce polévky, ale záleží na síle vývaru. Však vyzkoušejte a uvidíte. Je to sice pracnější, ale výsledný efekt je moc dobrý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2023 08:24
Vývary si taktéž mrazím tzv. do zásoby. Používám menší krabičky. Jelikož kupuju celá kuřata, tak většinou dělávám kuřecí vývar ze skeletů a třeba i kostí ze stehen, pokud nenechávám stehna v celku. Mám pak vývar vždy k dispozici. Velice dobře se ale dá zmrazit už i hotová polévka včetně zeleniny a nudlí.
13. 12. 2019 09:03
Vývar, respektive kosti,maso, ořez apod.v něm se má ,,táhnout´´( vařit pomalu - jen nechat lehce bublat) co nejdéle.
To platí v případě hovězího,popř. vepřového - nejméně 4 hodiny, u ostatního druhu méně, rybí vývar stačí 1 hodina !
Před vložením do studené vody doporučuji prudce opéct v troubě(kromě rybího masa a kostí), třeba i se zeleninou a přidat cibuli ve slupce(pouze omýt a neloupat). Nebude se tvořit tolik pěny a vývar bude čistší.
To platí v případě hovězího,popř. vepřového - nejméně 4 hodiny, u ostatního druhu méně, rybí vývar stačí 1 hodina !
Před vložením do studené vody doporučuji prudce opéct v troubě(kromě rybího masa a kostí), třeba i se zeleninou a přidat cibuli ve slupce(pouze omýt a neloupat). Nebude se tvořit tolik pěny a vývar bude čistší.
16. 10. 2013 12:34
Dávám do krabic od mléka ....vyložené mikrotenovým sáčkem
13. 2. 2012 16:39
Díky za dobrý tip
14. 11. 2011 12:48
Studený vývar naliju do tvořítek na led. Doporučuji - je to asi nejpraktičtější způsob, pokud jde o následné dávkování zmrzlého vývaru ;)
16. 1. 2011 16:56
Já skladuji vývar v pet lahvích. Lépe se s nimi manipuluje a jsou pevnější než mikroten. Vývar nedáváme až po okraj, protože mrazem zvětší svůj objem.
4. 10. 2010 22:29
4. 10. 2010 22:11
Spousta z nas tento receptik jiste oceni, je dobre, ze sem vkladate i takove veci. Posilam 5. bod.
4. 10. 2010 22:03
pokud zrovna budete péct šoupněte tam i hrnec s vývarem, ušetříte tak energii, nebo v papiňáku vařte cca tři hodiny- tak to dělám já
4. 10. 2010 20:05
spagetka: no já vařím hodinu a půl až dvě hodiny, záleží na množství, čím více, tím déle... vidíš na bylinky jsem zapoměla... dopíšu... taky dávám...
4. 10. 2010 20:04
Souhlasím, nejlíp se to dělá na kamnech na chalupě, na plynu je výroba méně ekonomická
4. 10. 2010 19:59
Leni, já přidávám ještě sušené bylinky - libeček, celerové lístky a petržel. Vařím teda dýl - jen perlím a asi 4 hodiny, dám do mrazáku. Takže průmyslově vyráběný masox nepoužívám (teda výjimečně!)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 28 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 12 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
5 nejlepších večeří na chalupě: Čertovské špekáčky na leču nebo chalupářská omeleta chutnají božsky. Takhle snadno je připravíte
Jak připravit silný masový vývar. Máme pro vás jednoduchý postup
Jak na dokonalý buřtguláš? Chuť vylepší vývar nebo trocha rajského protlaku, záleží ale i na správném množství cibule
Další recepty
Tématické fráze: jak uchovat vývar jak zamrazit vyvar redukce vývaru uchování vývaru jak uskladnit vývar jak skladovat vývar jaké koření do vývaru zredukovany vyvar skladování vývaru vývar z kostky uskladnění vývaru jak redukovat vyvar výroba vývaru koření do vývaru zamrazit vývar vývary hovezi vyvar do zasoby recepty pro začátečníky redukce vyvar výroba hovězího vývaru
Suroviny: kosti kuřecí, zelenina kořenová, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, voda, bylinky
Vývar do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1Xq
12 názorů