Vídeňský řízek
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské kuchyně. Jakou přílohu k němu zvolíte, je jen na vás.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 19 058 kJ / 4 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,39 g |
Tuky | 408,40 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 88,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Rakúsko - inak všeobecne známy recept v strednej Europe. Pôvod tohto receptu je v talianskom Miláne. Rezne sa vyklepávajú na tenko, asi na veľkosť panvice a vysmážajú sa na 2x. V prvej panvici vo veľmi rozpálenom oleji niekoľko sekúnd a v druhej panvici so strednou teplotou oleja sa dosmažia z oboch strán. Pravý Viedenský rezeň sa pripravuje zásadne z teľacieho mäsa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2020 15:08
25. 10. 2017 18:39
No, a pokud bez mouky a napřed do vajíčka a posléze do strouhanky, tak se pomaličku dostaneme ke kotletě po milánsku (rozdíl je v přípravě masa)
1. 7. 2017 12:50
6. 7. 2016 23:29
13. 5. 2016 20:51
20. 8. 2015 07:02
19. 8. 2015 22:19
Vyzkoušejte a nebudete litovat
...a tady je slušně popsaná příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/39034-vidensky-bra...
19. 2. 2014 22:34
9. 4. 2012 12:43
posílám bodík a foto
P.S. smažila jsem na přepuštěném másle, bylo to krásně máslově voňavé
11. 11. 2010 20:43
10. 11. 2010 18:37
10. 11. 2010 16:20
10. 11. 2010 14:40
http://www.maggi.cz/Magazin/Svetova-kuchyne/Rakous...
http://gastronom.blogerka.cz/_/Rakouske-speciality
10. 11. 2010 14:32
10. 11. 2010 14:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 30 minutami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 33 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 34 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 11 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 11 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hebkou bramborovou kaši zvládne každý začátečník. Stačí dodržet několik zásad a její konzistence bude dokonalá
Herec Václav Kopta: Nemusím restaurace, kde dostanete 16 miniaturních chodů, radši se zakousnu do pořádného řízku
7 nejlepších receptů z telecího masa potěší děti, seniory i rekonvalescenty. Jemné maso chutná výtečně
Další recepty
Tématické fráze: teleci rizek telecí řízek podle pohlreicha vídeňský řízek podle pohlreicha videnske řizky telecí řízky telecí řízek recept telecí řízky podle pohlreicha telecí řízky recept vídenský telecí řízky telecí rizek recepty videnske telecí řízky vídeňských rizek vídeňský vepřový řízek recept na telecí řízek telecí řízky recepty vídeňský řízek podle pohlreich vídeňský vepřový plátek vídeňský plátek pravý holanský řízek vídeňské řízky recept
Suroviny: ořechy, máslo, citron, mouka, mléko, vejce, strouhanka, olej
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
26 názorů