Sekaná
Stačí promíchat mleté maso a několik dalších surovin, ze směsi vytvarovat šišku, položit ji na pekáč a upéct. Jednoduše připravenou sekanou, ochucenou česnekem a majoránkou, podáváme nejčastěji s bramborovou kaší.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 653 kJ / 1 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,82 g |
Tuky | 105,28 g |
Vláknina | 6,54 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 5. 2011 10:27
a s tím strouhaným sýrem je to taky moc výborné...někdy vyzkoušejte...
10. 5. 2011 10:26
přidám do ní ještě strouhaný sýr a zkusím...
6. 4. 2011 14:58
Já jsem ji dneska dělala jako moji úplně první sekanou a jako asi ji sním sama protoze je fakt vic nez vyborna
12. 8. 2010 15:37
Dělám již po třetí a s přítelem si ji nemůžeme vynachválit! Já ještě přidávám 1 a 1/2 rohlíku namočeného v mléce, více hořčice, dovnitř dávám 2 celá vejce a před pečením potírám bílkem, aby se mi nerozpadla, ale jinak je úplně stejná a výýýýborná
30. 4. 2010 11:53
to odhadneš podle svojí trouby
30. 4. 2010 11:38
a ako dlho sa to ma piect? a na kolko stupnov?
6. 12. 2009 18:57
přesně kvůli těmhle typům mám tuto stránku nejraději,všem díky za super rady, jdu na to!
15. 10. 2009 10:18
gabina VDAKA za typ
15. 10. 2009 09:10
Já taky přidám svůj tip Kousek ochuceného masa dám na talířek do mikrovlnky, tak na cca 1 minutu a pak ochutnám
14. 10. 2009 22:00
Já na 1/2 kg vepřové sekané dávám tři namočené rohlíky,2-3 vajíčka,česnek 4 stroužky,majoránku,mletý pepř a vyškvařenou slaninu do které dám orestovat menší cibulku nakrájenou na jemno,sůl od oka(VŽDYCKY SI USMAŽÍM KARBENÁTKU OCHUTNÁM,ZDA JE SEKANÁ DOST SLANÁ A POPŘÍPADĚ DOSOLÍM),sekanou dám na pečící papír a povrch potřu plnotučnou hořčicí,podleji troškou vody a potom pomalinku peču,polévám výpekem a až je sekaná růžová tak je hotovo.U nás se zásadně dělá sekaná vepřová.
14. 10. 2009 17:24
Já si kupuju maso "vcelku" a melu ho až doma, a jen jednou. Kořením ho grilovacím kořemí, to je už slané, takže sůl samostatně nedávám, dělám to ale odhadem, ale souhlasím s Bibi, že ty 3 zarovnané kávové lžičky by měly stačit. Raději přisolit na talíři, než přesolit a nejíst.
14. 10. 2009 15:53
Jak už jsem psala, já ho nemelu znova, ale hodně promíchávám maso rukama a tak jako pomačkávám a tím se stane hodně jemným. Dobré je taky přidat do začátku míchání masa trošku vody-krásně se váže. Neboj, zaručeně se ti povede
14. 10. 2009 14:50
Bibinko děkuji,
právě že někde jsem četla 2 polévkové na půl kila masa, a to se mi zdálo móc. Kdyby ještě náhodou někdo přispíval, můžete mi prosím připsat, zda koupené mleté umelete doma znovu na strojku, aby byla hmota kompaktnější?
právě že někde jsem četla 2 polévkové na půl kila masa, a to se mi zdálo móc. Kdyby ještě náhodou někdo přispíval, můžete mi prosím připsat, zda koupené mleté umelete doma znovu na strojku, aby byla hmota kompaktnější?
14. 10. 2009 14:39
pes.filipes-ono se to přesně nedá napsat, protože každý má jinou slanou chuť a ne každá sůl stejně solí. Ale na 1 kg masa bych dala tak 3 vodorovné kávové lžičky, já to pěkně patlám rukama, je to jemnější a ty prsty olíznu a tím poznám, jestli je to dost slané, potom buď přidám, nebo ne-je lepší dát soli míň a přisolovat, než celou sekanou zkazit přesolením.
Možná bude mít někdo jiný názor, ale pokud trošíčku neochutnáš, tak to nepoznáš. Přeji úspěch
Možná bude mít někdo jiný názor, ale pokud trošíčku neochutnáš, tak to nepoznáš. Přeji úspěch
14. 10. 2009 14:13
HELP--------HELP---------HELP
Kuchařinky, prosím o radu, dnes budu dělat roládu z mletého masa a moc mi záleží na tom, aby se povedla. Neumím osolit mleté můžete mi dát jakýs takýs odhad, KOLIK SOLI NA 1KG MASA, aby to bylo akorát?? Mám strach že přesolím, takže většinou to mám málo slané.
Kuchařinky, prosím o radu, dnes budu dělat roládu z mletého masa a moc mi záleží na tom, aby se povedla. Neumím osolit mleté můžete mi dát jakýs takýs odhad, KOLIK SOLI NA 1KG MASA, aby to bylo akorát?? Mám strach že přesolím, takže většinou to mám málo slané.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 3 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Mleté maso je základem mnoha oblíbených jídel. Poradíme, jak ho připravit
Sekaná v housce aneb český fastfood nejen na výlety: Klasiku z bufáčů si můžeme levněji a lépe připravit i doma
Další recepty
Tématické fráze: sekana sekaná recept recept na sekanou sekaná z mletého masa domaci sekana aby se nerozpadla co pridat recept sekana jak dlouho péct sekanou sekaná recepty jak dlouho se peče sekaná recepty sekaná jak péct sekanou jak upéct sekanou jak se dělá sekaná jak se dlouho peče sekaná jak se peče sekaná top recepty sekana jak udelat sekanou recepty na sekanou mletá sekaná domácí sekaná
Suroviny: maso mleté, sůl, pepř mletý, majoránka, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, hořčice, česnek, olej
Sekaná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68m9
87 názorů