Jelení kýta na smetaně
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny vaše blízké. Určitě recept vyzkoušejte.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 16 639 kJ / 3 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,60 g |
Tuky | 326,50 g |
Vláknina | 35,29 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 2,60 g |
Sůl | 6,28 g |
Sacharidy | 70,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doba pečení je odvislá od stáří zvěřiny. Já jsem pekla asi 90 minut a maso bylo krásně měkké a křehké. Pokud nemáme vývar ze zvěřiny, použijeme vývar z hovězího bujonu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 6. 2020 11:52
22. 12. 2019 13:43
15. 9. 2012 19:27
15. 9. 2012 07:14
14. 9. 2012 08:07
19. 2. 2012 20:05
15. 2. 2012 21:40
15. 2. 2012 10:12
13. 2. 2012 21:39
Všem děkuji za zájem
13. 2. 2012 09:16
12. 2. 2012 21:05
12. 2. 2012 20:19
12. 2. 2012 19:51
12. 2. 2012 19:47
12. 2. 2012 19:10
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 39 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 54 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké knedlíky patří do české kuchyně. Jaká je jejich základní příprava
Správné marinování pomůže grilovanému masu ke křehkosti a lepší chuti. Poradíme, jak a čím lze marinovat
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: jelení kýta na smetaně jelení kýta jelení kýta recept jelen na smetaně jeleni svičkova na smetaně jelení kýta recepty jelení maso na smetaně jelení na smetaně svíčková z jelení kýty jelení maso kýta recepty daněk na smetaně danci kyta na smetane recept na jelení kýtu jelení svíčková recept jelení kýta zvěřina na smetaně recepty jeleni kyta recepty z jelení kýty svíčková na smetaně z jelena jelení maso kýta recept
Suroviny: kýta jelení, slanina, bobkový list, jalovec, pepř, koření nové koření, olej, mrkev, petržel, celer, cibule, citron, koření na divočinu, víno červené, smetana, mouka hladká, marmeláda brusinková, vývar masový, cukr, sůl
Jelení kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xn58
22 názorů