Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 565 kJ / 852 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,70 g |
Tuky | 40,15 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 2,84 g |
Sůl | 6,53 g |
Sacharidy | 51,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 11. 2019 09:15
Náhodou jsem narazila na tento recept, ráda vařím jídla dávno zapomenutá. Jsem také z Olomouce, vyrostla jsem tam, ale již léta bydlím na Šumavě. Hodolanskou jsme jako děti milovaly a přesně takto ji znám a recept mám od babičky. Do Olomouce se stále a ráda vracím,takže posílám srdečný pozdrav.
19. 11. 2017 20:51
Pan neregi Finkule má zřejmě prudící den, jeho komentář byl smazán
13. 3. 2017 10:43
bábina: i já ho znám jen takto, děkuji
12. 3. 2017 01:02
Irule - přesně takto recept znám ze svého dětství, jinak ho nedělám.
jungmanova12 - trochu na palici, ne?
jungmanova12 - trochu na palici, ne?
9. 11. 2015 11:24
Já dělám hodolanku i se zeleninou, je hustá, že v ní stojí lžíce ,ale děti ji milují a mají dostatek zeleniny, kterou by třeba jinak nejedly.
10. 3. 2015 08:19
marta harnová: určitě, je jedno jaká uzenina se použije. Každý podle chuti
6. 3. 2015 12:50
jde tato omáčka udělat místo šumkového kabanosu a uzeného masa
26. 8. 2014 07:23
jungmanova 12: recept jsem napsala tak, jak ji znám a dělám já. Pokud se vám nelíbí, nemusíte ho ani číst. Nikdo vás nenutí.
A nevím, kde jste přišla na to, že jsem z Prahy? Už v komentářích je, že jsem z Olomouce a nikdy jsem ani jinde nebydlela.
A nevím, kde jste přišla na to, že jsem z Prahy? Už v komentářích je, že jsem z Olomouce a nikdy jsem ani jinde nebydlela.
24. 8. 2014 10:50
Znám se smetanou (šlehačkou) nebo zakysankou, zahuštěné jíškou a uzenina se předem osmaží. Asi je více variant tohoto jídla, jako u mnoha jiných
24. 8. 2014 09:23
spagetka: To v receptu není a mně se zase zdá logické vodu nechat. Má to pak vůbec nějakou chuť?
24. 8. 2014 09:14
Jana: To ano, ale vodu pak přece sleje a nechá okapat. Možná by to chtělo v receptu upřesnit, mně se to zdá logické, ale někomu třeba ne
24. 8. 2014 09:08
spagetka: Ve vodě se asi vaří ty brambory s kořením a točeňákem
24. 8. 2014 08:42
jungmanova 12: z čeho soudíte, že všichni zdejší autoři jsou z Prahy? . A nikde v receptu nečtu, že by autorka ředila mléko vodou
24. 8. 2014 00:59
ach jo, ani tím nejlepším kabanosem nezachráníš děvče hodolanskou, když budeš mlíko ředit vodou. A pro autorku, co si hraje na chytrolína. U vás doma možná nebyly poměry na přidání vařeného vejce, ale stále patří do základu hodolanské, stejně tak jako uzenina, mléko nebo brambor. Ostatní suroviny se obměňují a to včetně kořenové zeleniny, nebo kyselé okurky. PRAŽAČKY PŘESTAŇTE SI UŽ HRÁT NA HANAČKY!!!!!!!!!
9. 9. 2013 12:01
spagetka: ale nebyl tam přidaný, když jsem recept komentovala
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 27 minutami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 30 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 31 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 11 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 11 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hit internetu: Upekli jsme arašídové vafle jen ze dvou ingrediencí. Byly krásně nadýchané a zvenku křupavé
Honzovy buchty: Klasika, která nikdy neomrzí. Poradíme, jak je upéct se skvělou náplní
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: hodolanská omáčka s vejci hodolandská omáčka hodolanská polévka recept na hodolanskou omacku hodulanská omáčka hodolanská omáčka e kuchařka hodolanka hodolanka recept hluchý guláš top recepty omáčky hodolandská omačka recept recept hodolanka recept na hodolanskou hodolanká omáčka recept na hodolanskou máčku hodolandská hudulanska omacka omačka hodolanka hodolanské brambory recept na hodolanku
Suroviny: brambory, šunkový kabanos, vejce, bobkový list, pepř, koření nové koření, mléko, mouka hladká, sůl, ocet, cukr
Hodolanská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBX
24 názorů