Hlučínské koláče
Suroviny pro 60
60
Nutriční hodnoty
Energie | 88 396 kJ / 21 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 487,30 g |
Tuky | 894,46 g |
Vláknina | 177,40 g |
Cholesterol | 3,59 g |
Sodík | 9,30 g |
Sůl | 22,79 g |
Sacharidy | 2 693,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jedná se o slavnostní (tedy drahé…, jenom toho cholesterolu co je v nich!!!) koláče, které se na Prajzké pekly původně asi 15 cm velké. Pro tuto velikost je na jeden kousek potřeba 80–100 g těsta. Na1 ks, v dnešní době obvyklé velikosti, je potřeba asi 40 g těsta a kdo si chce s koláčky opravdu vyhrát, tak vezme 20 g těsta na kus… Stojí psáno, že z 1 kg mouky vyjde 60 až 65 koláčků. Mně se vedle 4 ks maxikoláčů podařilo nacpat na plechy ještě dalších 60 midi a minikoláčků. Práce mi vzala 3 hodiny života! Pravda, s tím zdobením jsem se moc nepáral…
A až po upečení mi doplo, že ta drobenka je vlastně skoro čistokrevné linecké těsto!
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2022 09:41
24. 5. 2020 15:45
17. 3. 2018 14:36
17. 3. 2018 14:08
17. 3. 2018 13:16
17. 3. 2018 12:40
No, nerad obtěžuji...
...kór dyž už tak su mnohdy otravné jak svítiplyn...
zizala:
Jj, díky Editě si rozumíme
Ale škoda, že je tomu tak a ne jinak, že
17. 3. 2018 12:24
Edit. : Pardon, zmýlila jsem se, cizí fotku nevidíte, takže ji nemůžete označit.
17. 3. 2018 10:59
Nebo pak napsat některé z nás vzkaz
17. 3. 2018 10:52
Vaše fotečka je obzvláště vypečená, tak jsem ji umístil na titulní místo
TECHNICKÁ
Abych, jako autor a do jisté míry i správce tohoto receptu, mohl umístit na PRVNÍ místo CIZÍ obrázek, smazal jsem SVOJE původní obrázky, uložil CIZÍ obrázek a pak teprve vložil SVÉ původní obrázky.
Tady to bylo relativně jednoduché (leč pracnější), ale jak postupovat, pokud by CIZÍCH obrázků bylo např. sedm a já bych chtěl dát na první místo ten prostřední z nich...
1. Je to v možnostech samotného autora? Pokud ano, tak jak se to dělá??
2. Áááá nééébo výměnu lze provést pouze za spoluúčasti moderátora či dokonce administrátora, he???
Děkuji
16. 3. 2018 22:47
19. 3. 2017 13:08
31. 7. 2014 16:14
Ale to hledání to mi dalo zabrat, sem snad kvůli tomu aj nespala a ano recept je super, srozumitelný a hlavně ty fotečky jsou krásné.
30. 7. 2014 13:05
30. 7. 2014 12:51
pak jsem teda dělala z drobenky už jenom kostičky, protože to správné zdobení mi prostě nešlo.
Jenom mne ještě zajímá - proč se ten vlahý tuk dává až do téměř vypracovaného těsta? To jsem nepochopila. Já ho tam prskla hned - všechno dohromady do pekárny.
17. 7. 2014 01:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 4 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Honzovy buchty: Klasika, která nikdy neomrzí. Poradíme, jak je upéct se skvělou náplní
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Další recepty
Tématické fráze: recept na kolace hlučínské koláčky čím zahustit povidla hlučinske kynute kolače posypka na hlucinske kolace koláče recept slavnostní koláč slavnostní kolače kolace jak se dělají koláče prajzké koláče hlučinské koláč s tvarohem hlučínské koláče na plech hlušínské koláče čím zahustit jablková povidla drobenka na hlučínské koláče svatebni kolacky hlucinske jak zahustit povidla hlucinska posypka slavnostní koláčky
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, máslo, sádlo, olej, droždí, sůl, mléko, žloutek, vejce, mléko, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, tvaroh, cukr moučkový, žloutek, rozinky, sůl, kůra citronová, máslo, mák mletý, mléko, cukr, rozinky, sůl, kůra citronová, skořice, máslo, rum, piškoty, povidla švestková, cukr krystal, sůl, máslo, rum, perník
Hlučínské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77MA
25 názorů