Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Tradiční rajčatová passata, navíc skvěle dochucená bazalkou, je vhodná na veškerá jídla italského původu. Skvělé sugo na pizzu a těstoviny. Při nadúrodě sladkých domácích rajčat se tento recept bude zcela jistě hodit.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 243 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 33,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2018 19:57
2. 9. 2018 18:16
Pokud uvaříš i s ní (nebudeš dlabat), je sugo také výborné. (Nám doma ale nejvíc chutná sugo připravené v receptu popsaným způsobem )
2. 9. 2018 13:59
Když už to tak zřídka udělám, tak "vodu" vypiji; buď jen tak samotnou, nebo z ní vytvořím primitivní Bloody Mary
No a pokud použijete vhodná (masitá) rajčata, tak "vodu" ani nemusíte řešit
2. 9. 2018 12:47
4. 9. 2015 16:14
4. 9. 2015 15:47
3. 9. 2015 11:34
31. 8. 2015 19:55
31. 8. 2015 19:38
31. 8. 2015 19:30
Já jsem"rajčatová"už od dětství a šťávy,omáčky a různé jiné doma připravené dobroty můžu v jakémkoli množství
Včera jsem dělali šťávu z cca 5kg rajčat,tak příště určitě udělám alespoň z 1kilka i tu Tvou voňavou chuťovku
31. 8. 2015 19:03
Italům prý ta voda připadá kyselkavá - je pravda, že protlak z vydlabaných rajčat je i bez ochucení velice lahodný, tak dobrý jsem ho nemívala. Pokud to půjde, budu "vodu" dávat pryč i při příštím vaření.
31. 8. 2015 18:23
Ivi,proč se musí odstranit voda a semínka,když se to potom stejně pasíruje a redukuje?Ptám se proto,že dělávám rajčatovou šťávu,rajčátka před vařením jen překrojím,ale nedávám nic pryč
31. 8. 2015 14:01
31. 8. 2015 11:15
31. 8. 2015 11:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 37 minutami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 3 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 5 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 5 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 15 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 15 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 16 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rajčata ve skle: Jak udělat domácí kečup, omáčku sugo nebo sušená rajská jablíčka?
Dvanáct nejlepších jídel z rajčat: Dáte si klasickou omáčku, studenou polévku nebo tataráček?
Vláčná a křupavá pizza jako z pizzerie: Připravit těsto je snadné i pro kuchařského začátečníka, při pečení je nejdůležitější správná teplota
Další recepty
Tématické fráze: sugo recept sugo z čerstvých rajčat rajčatová omáčka s bazalkou rajčatove sugo na pizzu domácí rajčatové sugo recept na sugo domácí pomodoro sugo domácí sugo sugo z čerstvých rajčat recept sůgo na pizzu recept sugo sugo recepty domácí sugo recept sugo na pizzu recept sudo pomadoro omacka rajčatová omáčka recept na rajčata s bazalkou sugo na pizzu z čerstvých rajčat rajčata s bazalkou na pizzu
Suroviny: rajče, olej olivový, bazalka čerstvá, sůl, olej, bazalka čerstvá, sůl
Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jDz
15 názorů