Dech z pekla
Suroviny
Porce: pro 2 osoby
Nutriční hodnoty
Energie | 1 871 kJ / 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,48 g |
Tuky | 11,37 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 10,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s bramborem nebo hranolky. Rýže se nehodí, protože není téměř žádná šťávička, jen omastek. Příloha může být podle sezóny nebo jak máme rádi a nebo žádná - i tak je to dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2017 22:01
Dnes som varil. Namiesto sterilizovanej papriky som dal cerstvu a prihodil na hrubo nakrajane sampiony. Mnamka. Zaradujem do svojej databazy overenych chutnych receptov.
13. 4. 2016 08:39
vypadá dobře
14. 7. 2012 23:08
recept supr vynechavam podravku adam jeden kvalitni masox a je to bomba zvlast s bram. kned.ci bramborakem.
4. 6. 2012 11:04
Děkuji za recept, pánské části mé rodiny chutnalo.
Foto přikládám.
Foto přikládám.
30. 12. 2011 18:51
Už jsem přesně tenhle Pekelnej dech vařila několikrát-výborný recept,musím jen pochválit.Malinko víc jsem si ho"opálila"chilli(to je moje neřest-chilli a feferonky)Recept má šmrnc.Děkuji.
17. 7. 2009 14:02
také toto jídlo znám jako Katův šleh jeto "baštička"9
11. 5. 2009 22:15
Václavedovolila jsem si přidat fotečky z naší nedávné večeře,snad nevadí.Normálně dělám směs sušší,ale tady jsem si se synkem dopřála k rýži trošku víc šťávičky-já rozmařilec.A samozřejmě ostrou variantu jsme si dopřáli jen my s manželem
6. 5. 2009 16:05
Vašku, taky máš ode mě bodíka, protože to znám a je to chuťovka
6. 5. 2009 15:50
Taky dělám a není co dodat, ať se to jmenuje, jak chce
6. 5. 2009 08:30
Zase jsem dneska asi moc ukecanej. Snad proto, že to je příprava na návštěvu dvou kámošů ( dopoledne ke klábosení při vínku- FUJ). ANO předesílal jsem, že podobných (ba možná téměř na vlas stejných ? ! ?! ?). My si toto podobné - skoro stejné dali kdysi na Moravě(v Pavlově) ve viném sklípku s topinkou, jako Flamendra, u nás v hospůdkách také podobné jako " Ohnivec nebo Katův šleh nebo Kuchařův meč a pod". Já abych se odlišil jsem ho nazval pro nás a nyní i pro vás DECH Z PEKLA . Když MOŽNÁ někdy změníte v receptu suroviny, jak vás znám, jistě přijdete i na jiný název, aby jste vždy věděli co a jak. My všemu ostatnímu, kde je např.paprikový lusk, řetkviča, kedluben, rajče, škrob, sójovka, mrkev, cerel, petržel, zelí a zkrátka různé ingredience jak napsala Eliza říkáme prostě Čína pokaždé jinak HI HI. Omluvte moji ukecanost. Jsem zkrátka budějčák.
6. 5. 2009 07:55
Ano ano, u nás též Katův šleh a to jsem z východních čech. I v našich hospůdkách též oblíbený. Já na pálivé nejsem, ale moje maminka ano a sem tam ho dělá.
5. 5. 2009 21:24
Ano - také znám tohle jídlo pod názvem Katův šleh a také jsem původem z Jižních Čech a pravidelně se tam vracím. Doma jsem ho připravovala jen párkrát, o to raději si ho dáváme v takových těch "lidových" jihočeských hospůdkách - nejlépe s topinkou . Bůh ví, co tam všechno smíchají, ale je to dobrý... Bezva papání...a jednoznačně bod!
5. 5. 2009 20:04
U nás se tomu jídlu také říká Katův šleh a dokonce jsem se ho naučila ještě v Č.Krumlově, tam ho dělají asi ve 3 hospodách. Tak se Vašku trochu divím, když jsme jihočeši, že nemáme stejný název viďAle i tak prostě bodík jede
5. 5. 2009 19:44
Niečo podobné vyrábam manželovi, on to má rád so zemiakovou plackou - bramborák. Ale pridávam na mäso aj horčicu.
5. 5. 2009 17:52
Vašku, už podle názvu jsem tipoval, že to bude tvůj recept. A nemýlil jsem se. Takové jídlo mám rád.
Posílám bodíka.
Posílám bodíka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 minutou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 4 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 5 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 35 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: jihočeský flamendr flamendr recept veprovy flamendr držkopal feferonková pasta recept katův šleh recept feferonková pasta cerel recepty recept na flamendra výborný flamendr cerel flamendr z vepřového masa recept na flamendr z vepřového masa feferonkova omačka recepty z vepřového masa online bílkovy chlebicek jako dech recept na připravu flamendra držkopal recept flamendr v bramboráku recept ohnivec
Suroviny: maso vepřové, cibule, omáčka worcesterová, pasta feferonková, omáčka chilli, okurky sterilované, paprika sterilovaná, sůl, pepř, podravka, olej, kečup ostrý
Dech z pekla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0VE
18 názorů