Bůček momofuku
Momofuku je název amerických restaurací slavného kuchaře, který se proslavil svým minimalistickým způsobem vaření. Dokazuje, že dobré jídlo lze připravit jednoduše, chytře a rychle.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
asi 25 plátků tj. 5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 15 284 kJ / 3 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 24,59 g |
Sůl | 61,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V původním receptu od www.cuketka.cz je uvedeno 230 °C. Mně a několika lidem, co bůček takto pekli, se úplně spálil a zadělali jsme si totálně troubu. Na těch 200 °C to úplně stačí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 7. 2016 23:07
jekyll: děkuji
3. 7. 2016 20:36
Jana Remkova: Není sladký. Je přiměřeně slaný, prostě bůček.
V pomalém hrnci to nebude fungovat. Původní princip Davida Changa je právě v té vysoké teplotě první hodinu, cukr karamelizuje při teplotě nad 186 st C. Tím se vytvoří hnědá krusta a maso se nevysuší. To co zbude v pekáči se mi zatím vždy podařilo vydrhnout - i když to nešlo vždy hladce.
V pomalém hrnci to nebude fungovat. Původní princip Davida Changa je právě v té vysoké teplotě první hodinu, cukr karamelizuje při teplotě nad 186 st C. Tím se vytvoří hnědá krusta a maso se nevysuší. To co zbude v pekáči se mi zatím vždy podařilo vydrhnout - i když to nešlo vždy hladce.
3. 7. 2016 19:35
3. 7. 2016 19:00
No, já bych to asi zkusila v pomalém hrnci, pokazit tím nic nemůžu. Ale zeptala bych se. Není ten bůček sladký?? Děkuji
3. 7. 2016 17:28
Já to peču podle originálu na 230. Poprvé jsem s tou teplotou váhal, protože jsem četl horory v diskusi u Cuketky, ale nic z toho se nestalo. Troubu mám zkalibrovanou a vím, že teplota sedí. Maso před pečením umyji pod tekoucí vodou a osuším (stejně jako David Chang). Výborný recept pro svoji jednoduchost.
3. 7. 2016 16:11
cathleen: vyzkousejte, je skvely. ta sul a cukr udelaji skvelou chut. me se nechce delat ty bochanky co jsou v originalu a tak ho jime s ryzovyma nudlema polity ustricovou omackou s trochou chilli.
3. 7. 2016 15:59
Chystám se také udělat, také mě nedávno nalákal pan Cuketka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 10 minutami
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 15 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Někdy potřebujeme zbavit vepřový bok kůže. Zvládnou to i začátečníci, pomůže jednoduchý návod
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: bucek momofuku pečený bůček v pomalém hrnci bůček cukr sůl bucek v cukru a soli momofuku recept bůček v pomalém hrnci monofuku bůček mamofuku recepty z bůčku buček v soli nakladany bucek v soli a cukru cuketka bůček buček s cukrem vysoký bůček top recepty bůček bucek na soli a cukru buček v soli a cukru bůček ala mamofuku bucek pomale peceni
Suroviny: bůček bez kosti, cukr, sůl
Bůček momofuku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Nx3
7 názorů